29 Ekim 2012 Pazartesi

Yeni IPAD vs Galaxy NOTE 10.1

Yeni ipad bir önceki versiyonu olan ipad 2 nin şık alüminyum kasasını ve tuş ve kamera ve bağlantı noktalarını tamamen koruyarak üzerine şuan tablet piyasasında hiçbir tabletin yanına yaklaşamadığı retina ekranı ekleyerek piyasadaki en iyi tableti yarattı. Samsung’un telefon pazarında oldukça başarılı bir satış grafiği yakaladığı galaxy note ile tablet piyasasına da giriş yaptı, Samsung’un yeni tableti Galaxy Note 10.1 adıyla piyasaya çıktı.

İşlemci olarak yeni ipad Cortex A9 tabanlı 1 GHz A5X kullanırken galaxy note 10.1 Arm Cortex A9 tabanlı 4 çekirdekli 1.4 GHz. Exynos kullanıyor. İki tablette 4 çekirdekli Arm Cortex A9 işlemci kullanırken Galaxy Note 10.1 daha hızlı olduğu dikkati çekiyor, Samsung bu işlemciyi yakın zamanda piyasaya sürdüğü akıllı telefonu Samsung Galaxy S3 tede kullanıyor.
İşlemcinin yanı sıra RAM bellek olarakta yeni ipad 1GB RAM bellek sunarken, Galaxy Note 2 GB RAM bellek alanı sunuyor buda işlemci ve RAM bellek açısından Galaxy Note 10.1 i öne taşıyor.
İşlemci ve RAM bellek açısından üstün olması Galaxy note 10.1 tabletin çoklu işlem yürütebilmesi için bu işlemciyle çalışması önem taşıyor çünkü tablet aynı ekranda birden fazla işlemi aynı anda yapmaya olanak sağlıyor.
Ekran olarak yeni ipad 9.7 inc boyutunda ve 2048 x 1536 çözünürlüğündeki full HD den bile daha yüksek bir çözünürlük sunarken Galaxy Note 10.1 sadece 1280 x 800 çözünürlüğüyle Samsung un geleneğini bozmuyor ve sıradan bir ekran çözünürlüğünü geçemiyor. Ayrıca yeni ipad piksel yoğunluğu 264 ppi iken galaxy note sadece 149 ppi ile piksel yoğunluğu konusunda da sınıfta kalıyor.
Tabi ekran konusunda bu kadar dezavantajının yanında Galaxy Note 10.1 hiçbir tablette bulunmayan 1024 seviyeden oluşan ekran basınç hassasiyetiyle farklı bir kulvara taşıyor kendisini ve piyasadaki basınç sensörlü ilk tablet oluyor. Samsung’un ürettiği akıllı telefon Galaxy Note un ekran basınç hassasiyeti 256 seviye idi, 4 kat hassasiyet tablette arttırılmış bu şekilde resim çizmek, not almak konusunda oldukça başarılı diyebiliriz.

Kamera olarak baktığımızda iki tablette neredyse aynı özelliklere sahip ön ve arka kameraları kullanıyorlar, arka kamera olarak iki tablette 5 Megapiksellik otofokuslu flaşh 1080P video kaydedebilen kamera kullanıyorken, ön kamera olarak yeni ipad 1.3 Megapiksellik, Galaxy Note ise 1.9 Megapiksellik web kamera kullanıyor. Galaxy note 10.1 i öne geçiren tek özellik ise flaşının bulunması olarak gösterebiliriz.
Bellek olarak yeni ipad klasik olarak 16, 32 ve 64 GB lık seçenekler sunarken rakibi Galaxy Note 10.1 de aynı şekilde 16, 32 ve 64 GB lık sabit bellek seçeneklerini ve ayrıca mikro SD kart okuyucu seçeneğini sunarak, daha sonradan hafızasının arttırılabilmesiyle öne geçiyor.
İşletim sistemi olarak yeni ipad IOS 5.1.1 kullanırken Galaxy Note Android Ice Cream Sandwich 4.04 kullanıyor ve iki tablette yeni versiyon yazılım güncellemesi için bekliyor. Yeni ipad ekim ayında piyasaya çıkması beklenen IOS 6 yı beklerken, Galaxy Note Android 4.1 Jelly Bean Güncellemesini bekliyor.
Sonuç Olarak; güçlü ekran ve RAM bellek desteğiyle çoklu işlem yeteneğine sahip olan ve ayrıca en önemli artı noktası olan ekran basınç hassasiyeti ile Galaxy Note 10.1 not alma, resim çizme gibi noktalarda yeni ipad e karşı üstünlük sağlıyor buna karşın yeni ipad mükemmel görüntü kalitesine sahip retina ekranıyla yüksek çözünürlüklü video izleme, internette sörf yapma gibi bir tablet için can alıcı noktalarda görüntü kalitesiyle yenilmezliğini sürdürüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder