24 Kasım 2012 Cumartesi

En İyi Kamera


Nokia Lumia 920, HTC Windows Phone 8X, Samsung Galaxy Note ve iPhone 4S'in kameralarını karşılaştırdık. Bakalım en iyi fotoğrafı hangi telefon çekiyor?

Geçtiğimiz aylarda HTC'nin One X modelini çıkarmasının ardından dönemin 4 adet üst seviye akıllı telefonunun fotoğraf çekim kalitelerinikarşılaştırmıştık. iPhone 4SXperia SOne X ve Galaxy S2'nin yer aldığı karşılaştırmamıza buradan ulaşabilirsiniz.
Windows Phone 8 işletim sistemini 29 Ekim'de duyuran Microsoft'un pek çok partneri, Windows Phone 8 tabanlı akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye başladılar.
Bunlardan HTC Windows Phone 8X modelini sizler için daha önce buradaincelemiştik. Elimize geçen Nokia Lumia 920'nin kutu açma videosunu daburada yayınlamıştık. İncelemeyide en kısa zamanda yayına alacağız.
Nokia ve HTC'nin Windows Phone 8 tabanlı telefonlarının yarışı nefes kesecek gibi gözüküyor. Windows Phone tabanlı cihazların teknik özellikleri az çok aynı olduğu için farklılık yaratacak konuların başında ekran, kamera ve tasarım geliyor.
HTC Windows Phone 8X:
Kamerasının Teknik Özellikleri:
Lens Özellikleri: F 2.0 diyafram açıklığına sahip 28mm
Çözünürlük: 8 Megapiksel
Flaş: Tek LED Flaş
Ekstra Özellikler:
  • Özel atanmış imaj çipi
  • Alttan aydınlatmalı
  •  Nokia Lumia 920:
    Kamerasının Teknik Özellikleri:
    Nokia Lumia 920'nin kamerası son derece etkileyici teknik özelliklerledonatılıyor. Carll Zeiss merceğini kullanan cihaz, oldukça iddialı geliyor.
    Lens Özellikleri: Carl Zeiss mercek F 2.0 diyafram açıklığı
    Çözünürlük: 8.7 Megapiksel, 8 Megapiksel efektif
    Flaş: Çift LED flaş
    Ekstra Özellikler:
    • Optik imaj sabitleyicisi
    • PureView
    • Samsung Galaxy Note 2:
      Kamerasının Teknik Özellikleri:
      Samsung genelde kamera özellikleriyle ön planda olan cihazlar ortaya çıkarmıyor. Galaxy Note 2'nin genel çekim performansı Galaxy S3 ile benzer seviyede.

      Lens Özellikleri: F 2.6 diyafram aralığına sahip lens
      Çözünürlük: 8 Megapiksel
      Flaş: Tek LED flaş
      Ekstra Özellikler:
      • Seri fotoğraf çekme ve arasından en güzel olanı otomatik olarak seçme
      • Apple iPhone 4S:
        Kamerasının Teknik Özellikleri:
        Apple'ın en çok satan iPhone modeli olan 4S, hala iddialı bir model. iPhone 5'e göre kamerasının benzer özelliklere sahip olduğu telefonukarşılaştırmamıza dahil ettik.
        Lens Özellikleri: F 2.8 diyafram aralığına sahip lens
        Çözünürlük: 8 Megapiksel
        Flaş: Tek LED flaş
        Netice:
        Akşamları akkor lamba ya da standart ampul altında yaptığımız çekimler, kameraların en çok zorlandığı çekim alanlarından biridir.. Özellikle kamera yazılımının beyaz ayarını en iyi şekilde yapıp yapamadığını test etmiş olursunuz.
        Fotoğraflara baktığımızda beyaz ayarını en iyi yapan hiç şüphesiz Nokia Lumia 920 oldu. En renkli çekimi ise iPhone 4S yaptı. Ama gerçekte nesneler bu kadar parlak ve kontrastı yüksek seviyede değil. Yani gerçekçilikten uzaklaşmış bir durumda.
        fotoğrafa dikkatlice baktığınızda en net çekimi HTC 8X gerçekleştiriyor. Özellikle karşıda duan PS3 oyun CD'lerindeki yazılar en net HTC 8X'te çıkıyor.
        Karşılaştırmada HTC 8X ve Nokia Lumia 920 diğer telefonların önüne rahatlıkla geçiyor. İki telefonunda birbirlerine göre avantajları var gibi duruyor. Burada birinciyi seçmek biraz da sizlere düşüyor. Çünkü zevkler ve renkler kişiden kişiye değişebiliyor. Fakat Nokia Lumia 920, benim kişisel düşünceme göre kamera açısından biraz daha iyi gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder