27 Ekim 2012 Cumartesi

29 Ekim'de Nexus 10 ve Android 4.2 Geliyor


Google29 Ekim'de yeni bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinliğindavetiyeleri geçtiğimiz günlerde yollanmaya başlanmıştı. Bu davette neler tanıtılacak sorusuna ise pek çok yanıt veriliyordu. Uzun süredir bilinenLG'nin ürettiği yeni Nexus telefonu Nexus 4 belli başlı bilinen ürün. Yeni tanıtılacak ürünlerle beraber beklenen özetleri tek tek sizlere aktarıyoruz.
Nexus 4
Android 4.2 işletim sistemiyle gelmesi beklenen LG'nin ürettiği Nexus 4,Optimus G tabanlı gelişmiş bir akıllı telefon. 4.7 inç True IPS HD ekran,1280 x 768 piksel çözünürlük ile gelen cihazda Qualcomm'un piyasadaki en güçlü işlemcisi olan 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro kullanılıyor.Adreno 320 GPU'sunun yanında 2 GB boyutunda çift kanal belleğe yer verilen Optimus Nexus8 GB dahili hafıza desteğine sahip. Ürünün hafızasını arttıramıyoruz. Ayrıca 16 GB'lık Nexus 4'ün de piyasaya duyurulması bekleniyor. 32 GB'lık model ise Nexus 7'de olduğu gibi daha sonra tanıtılabilir.
Üründe 8 Megapiksel kamera ve Full HD video kaydı olduğu görülüyor.
Android 4.2
Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi yazın sonlarına doğru Google I/O 2012 etkinliğinde tanıtılmıştı. Nexus 7 ile tanıtılan Android 4.1, geçtiğimiz günlerde 4.1.2 güncellemesini almıştı.
Key Lime Pie kod adı ile gelebilme ihtimali olan Android 4.2, Android 4.1'in devamı olacak ve çok büyük değişiklikler getirmeyecek. Bu yüzdenJelly Bean adıyla devam edip, Key Lime Pie adı Android 5.0'da verilebilir. Çünkü 2 - 3 aylık bir dönemde yep yeni bir versiyon duyurulup duyurulmayacağı bilinmiyor.

Android 4.2 ile beraber daha önceki haberlerimizde sizlere aktardığımız gibi yenilenen Gmail uygulaması bulunacak. Gmail uygulaması pinch to zoom ve yeni sürükleme hareketlerine sahip olacak. Yeni Gmail'indetaylarına buradan bakabilirsiniz.
Android 4.2, ikinci bir bildirim çubuğunu hayatımıza getirebilir. İlk bildirim çubuğunu yukarıdan aşağıya doğru indirdikten sonra, ikinci bildirim çubuğunu da yukardan indirip, güç kontrol paneli karşımıza çıkabilir. Onunla ilgili detaylı haberimize de buradan bakabilirsiniz. 
Bildirim çubuğundaki yenilikler bu kadarla sınırlı değil. Artık bildirim çubuğuna gelen mesajların çoğuna yukarıdan erişebilir ve detaylarını okuyabileceğiz.
Galeri ve kamera uygulamalarının geliştirileceği Android 4.2 işletim sistemi, daha çok dokunmatik desteği ve sürükleme hareketi bulunacak. Pek çok telefonda bulunan panaroma modu artık Android 4.2 ile resmen desteklenecek. 
Jelly Bean'de belli olan fakat kullanıma sunulmayan çoklu kullanıcı desteği,Android 4.2 ile hayatımıza girecek. Böylece telefonu farklı kullanıcılarla kullanabilir, farklı ana sayfa dizilimleri karşımıza çıkabilir. Windows benzeri bir şekilde iki ya da daha fazla kullanıcıyla cihazı açabilir, farklı masaüstü şekilleri ve farklı uygulamalar yüklenebilir olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder