15 Ekim 2012 Pazartesi

GooGLE Nexus Karmaşası

Evet herkes yeni Nexus'u Samsungtan beklerken ortaya çeşitli Nexus fotoğrafları ve isimleri ortaya atıldı.Bunlardan bir kaç tanesini isim ve fotoğraflarıyla yayınlamak istedim bakalım bu süpriz yumurtadan ne çıkacak.
XperiaBlog sitesi Sony Nexus X olarak adlandırdığı bir cihazın fotoğraflarını yayınladı. Xperia ion ve Xperia T’ye görünüş açısından fazlasıyla benzeyen bu telefonun arkasında LG Nexus 4′teki gibi “with Google” işareti yerine sadece “Google” logosu yer alıyor.



LG tarafından üretilecek gelecek Nexus cihazıyla ilgili yepyeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. MoDaCo’nun kurucusu Paul O’Brien’ın “yüzde 101″ doğruluğa sahip olduğunu iddia ettiği kaynaklarından gelen bilgiye göre bu akıllı telefon kasım ayının ortalarında piyasaya çıkacak. LG’nin yurt dışında piyasaya sürdüğü son gözde akıllı telefonu Optimus G’yi baz alacak bu telefon onunla tamamen aynı olmayacak.
Gelen son dedikodular Google’ın yaklaşan Nexus telefon bombardımanı arasında LG’nin de bir akıllı telefonu olduğunu işaret ediyor. Bir XDA-Developers forum üyesi de paylaştığı fotoğraflarla bu cihaza dair dedikodulara katkıda bulundu. Önümüzdeki haftalarda tanıtılacağı iddia edilen cihaza ait olduğu öne sürülen fotoğraflara bakıldığında söz konusu LG Nexus cihazının yeni duyurulan 4.7 inç’lik, 1280 x 768 ekranlı, 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemcili ve 13 megapiksel arka kameralı Optimus G’ye benzerliği dikkat çekiyor.


Samsung Galaxy Nexus'un yeni versiyonu GT-i9260 ile ilgili yeni bilgiler yayınladı.
Nexus işini Samsung'tan alıpLG'ye veren Google'ın hamlesinden sonra, eldeki Galaxy Nexus üretim bandını GT-i9260'a kaydırarak, kendine yeni bir model olarak çıkartacak olan Samsung'un ürün ile ilgili izleyeceği yolun ipuçlarını alıyoruz.
Galaxy Nexus yerine Galaxy Premier adını alacak olan telefon, Tasarım olarak Galaxy S3'e benzetilmiş Galaxy Nexus olaracak. Kasa etrafındaki metal kaplama hatlarının Galaxy Nexus gibi hafif köşeki olduğu görülen telefona home tuşu eklenmiş. 

Cihazda Galaxy Nexus'taki 4.65 inçlik Super AMOLED HD ekran kullanılıyor.  720 x 1280 piksel çözünürlüğündeki bu ekrana 1 GB RAM ve1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli ARM Cortex A9 tabanlı işlemci eşlik ediyor. 8 ve 16 GB dahili hafıza seçeneklerinin yanında arttırılabilir hafıza desteği de sunacak olan Galaxy Premier, daha önce sızdırılan haberlerdeki gibi Galaxy S2'ye benzer merceğe sahip 8 megapiksellikkameraya sahip olacak. Ön taraftaki kameranın çözünürlüğü de 2 megapiksel olacak. Galaxy S3 modeline benzer şekilde TouchWiz Nature arayüzü, Android 4.1 Jelly Bean ve NFC desteği sunacak olan telefon, Bluetooth 4.0GPS,WiFi gibi bağlantılara da destek verecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder