28 Ekim 2012 Pazar

Galaxy Note 2


Samsung, 1899 TL'den ülkemzde satışa sunduğu Galaxy Note 2'nin satışlarından oldukça umutlu. Zaten Galaxy S3'ün ilk çıktığı fiyattan biraz daha uygun olduğunu görüyoruz. İlerleyen zamanlarda fiyatlarda biraz daha düşüş yaşanabilir Galaxy S3'teki gibi.
Galaxy Note 1280 x 800 piksellik 5.3 inç Super AMOLED HD ekran ile geliyordu. Galaxy Note 2'nin ekranı ise 5.5 inç boyutunda ve 1280 x 720 piksel. Ekran oranı biraz daha değiştiriliyor ve daha ince - uzun bir oran benimseniyor. Bu telefonun tutuş kolaylığını arttırıyor.
Galaxy S3'te kullanılan 4 çekirdekli Exynos 4 Quad işlemcisinin 1.6 GHz'de çalıştırıldığı Galaxy Note 2, 2 GB RAM ve Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip. Üründe 8 Megapiksel ana kamera, 1.9 Megapiksel ön kamera kullanılıyor.

Note 2'nin ekranı, daha önce de söylediğimiz gibi 5.5 inç büyüklüğünde. Sunduğu çözünürlük ise 1.280 x 720 piksel.Samsung, Note 2'nin ekranını bu kez tam olarak 16:9 formatında tasarlamış. Bu, özellikle telefonun dev ekranındafilm izlemek isteyenler için oldukça iyi bir yenilik.
Note 2 ekranının renkler konusunda çok başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şikayet edebileceğimiz tek konu, parlaklık. Test merkezimizde yaptığımız testlerde, parlaklığın266 cd/m2 olduğunu gördük. Bu değer, piyasadaki büyükekranlı diğer akıllı telefonların biraz gerisinde kalıyor. Peki bu bizim için bir sorun mu? Aslına bakarsanız pek değil. Parlaklığın nispeten düşük oluşunu sadece beyaz arka planlı web sayfalarında fark edebileceksiniz. Tabi çok dikkatli bakarsanız...
Bunun dışında, Galaxy Note 2'nin ekranı için söylenebilecek tek bir kötü söz yok. Samsung'unSuper AMOLED HD adını verdiği ekran teknolojisi, dev ekranın hakkını vermesini sağlayabiliyor.
SamsungGalaxy Note 2 birlikte 3.100 mAH'lık bir pil sunuyor. Yaptığımız testlerde bu pil, bize 9 saat 45 dakikakesintisiz konuşma süresi sunmayı başardı. Yine kesintisizolarak Web'de tam 8 saat 32 dakika gezinmeyi başardık.
Biraz da günlük normal kullanımda pilin neler yapabildiğinden bahsedelim. Yüzde 100'e şarj edilmiş pil ile yola çıktık ve yüzde 20'ye düştüğümüzde Android'in sunduğu kendi pil kullanım raporuna baktık. Pili en çok harcayan, tabii ki ekran oldu. Ekran,test süresi boyunca 4 saat 35 dakika açık kaldı. 
Aynı sürede, Galaxy Note 2 ile 2 saat 42 dakia telefon görüşmesi yapıldı. 2 saat kadar oyunoynadık, 2.5 saat kadar internette gezindik. Buna Facebook ve Twitter uygulamaları da dahil. Tümbu süreç, telefonu şarjdan çıkarttıktan sonra, 70 saatte yaşandı. Yani günlük, çok ağır olmayan ama çok da hafif sayılmayacak bir kullanımla, tek şarjda 3 gün rahatlıkla çalışabildi. Yüzde 20'lik pilseviyesinin kaldığını da hatırlatmakta yarar var.
Şu anda akıllı ceptelefonları için kabul gören başlıca üç  benchmark programını testlerimize dahil ettik. Bunlardan ilki, tabii ki Quadrant oldu. Galaxy Note 2, Quadrant testinde 6.000 gibi, oldukça yüksek bir puan almayı başardı. Aynı testte Galaxy S3, 5.200 puanda kalmıştı.
AnTuTu Benchmark testimizde ise telefonun aldığı puan13.656 oldu. Galaxy S3 ise, bu testte 10.000 puanın biraz altında kalmıştı.
Son olarakGalaxy Note 2 ile birlikte gelen web tarayıcınıninternet performansını ölçmek için Browser Mark testini uyguladık. Galaxy Note 2, bu testte de 180.025 puan almayı başadı. Galaxy S3 testimizde S3, aynı testten 162.994 puan alabilmişti.
Her üç sonuç da, Note 2'nin, şu an için piyasadaki en hızlıakıllı telefonlardan biri olduğunu kanıtlıyor. Hatta telefonun şimdilik en hızlı seçenek olduğunu söylemek bile mümkün..
 8 megapiksellik kamera, gün ışığında çok iyi sonuçlar verebiliyor. Ancak yapay ışık ya da karanlık ortamlarda, neredeyse tüm akıllı telefonlar gibi, biraz yetersiz kalabiliyor. Yapay ışıkta çekilen fotoğrafların biraz "sıcak" çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Karanlık ortamlarda ise fotoğraflardaki kumlanma hemen dikkati çekiyor. Telefonun led flaşı işinien iyişekilde yapmaya çalışsa da, diğer led flaşlar gibi, her ortam için yeterli olmuyor.
Full HD video kaydı da yapabilen Galaxy Note 2, bu konuda da, özellikle gün ışığı söz konusu olduğunda çok başarılı. İlginç bir özellik de sunuyor Note 2'nin video çekim modu: Video çekerken,aynı anda fotoğraf da çekebiliyor. Video çekmeye başladığınızda, ekranda bir de fotoğraf kamerası simgesi beliriyor. Bu simgeye basarsanız, video çekim hiç kesilmeden, aynı anda fotoğraf da çekebiliyorsunuz.
Küçük bir de not: Galaxy Note 2'nin ön yüzünde de, görüntülü görüşme için kullanabileceğiniz 1.9 megapiksellik, ikinci bir kamera bulunuyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder