31 Ekim 2012 Çarşamba

Huawei Honor 2

Sürekli olarak yeni akıllı telefonlar yayınlayan Huawei, bu sefer üst sınıf bir Android cihazı görücüye çıkardı. Şirketin üretimini kendisinin gerçekleştirdiği Huawei Honor 2 yine şirket tarafından üretilen dört çekirdekli 1.5 GHz K3V2 işlemci ile geliyor. Buna ek olarak cihazda 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza yer alıyor.Honor 2′de 1080p video çekimi yapabilen 8 megapiksellik BSI kamera yer alıyor. Cihazın dahili hafızası ise microSD kart ile arttırılabiliyor. Huawei Honor 2′nin 4.5 inç’lik ekranı ise 1280 x 720 çözünürlüğe sahip. İnç başına 326 piksel düşen Retina ekran ise Honor 2 selefine kıyasla çok daha net bir ekrana sahip olmuş durumda. Telefonun bekleme süresinin ise 72 saat olduğu ifade edildi. Honor 2′nin ön sipariş sürecinin Çin’de bu hafta içinde başlayacağı ifade edildi. Cihazın satış fiyatı ise 1888 yuan (545 TL) olarak belirlendi.


HTC 8X Türkiye'de


HTC'nin merakla beklenen Windows Phone 8 tabanlı en üst segmenttelefonu olan 8X'in şu sıralar Türkiye lansmanı gerçekleştiriliyor.
Lansman sırasına ise telefonun Türkiye satış fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı gibi önemli bilgilerde ortaya çıkmış oldu. HTC 8XTürkiye'de1599 TL fiyata sahip olacak. Ürün ayrıca önümüzdeki Pazartesi yani05.11.2012 tarihinde ülkemizde satışa sunuluyor.

Ülkemizdeki üç operatör tarafından aynı anda satışa sunulacak olan HTC 8X, pek çok kullanıcıya kolaylıkla ulaşabilecek. HTC'nin orta seviyeWindows Phone 8 modeli olan 8S ise daha sonra piyasaya sürülecek. Şimdilik kesin bir tarih söylenmedi. Ürünün fiyatı ise 1000 TL altı bir seviyede olması bekleniyor. Kısaca Desire X ile aynı fiyat aralığında olacak diyebiliriz.

Samsung'dan Galaxy Premier'i

Samsung'un geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Galaxy Nexus modeli GT-I9250 kod adına sahipti. Yaz ayından bu yana Samsung'un GT-I9260modelinin çıkacağı konuşuluyorduGoogle'ın Nexus 4 ile LG'ye verdiğitelefon yetkisi Samsung'un elinden alınmış oldu.
Galaxy Nexus ile benzer kasa yapısına ve ekrana sahip olan Galaxy Premier, TI OMAP 4430 işlemcisi yerine, 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4470 işlemcisiyle geliyor. ARM Cortex A9 tabanlı bu işlemciye PowerVR SGX544 GPU'su eşlik ediyor.

4.65 inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED HD ekranın kullanıldığı Galaxy Premier, Samsung Galaxy S3'te kullanılan 1.9 Megapiksel ön kamera, 8 Megapiksel ana kamera, 2100 mAh batarya, Bluetooth 4.0WiFiGPS ve NFC gibi yenilenen özelliklere sahip.
1 GB RAM ile gelen Galaxy Premier, iki farklı dahili hafıza seçeneği sunuyor. ve 16 GB dahili hafızaya ek olarak kullanıcılar microSD ile hafızaları daha da genişletebiliyor.
Samsung Galaxy S II ile Galaxy R arasındaki ilişkiyi Galaxy S III ile Galaxy Premier arasında kurmak da mümkün. Galaxy R da Avrupa ve Asya pazarları için çıkarılmış, Galaxy S II’nin biraz altında ancak yine onun kadar iddialı özellikler barındıran bir cihaz olarak dikkat çekmişti.

29 Ekim 2012 Pazartesi

LG'nin Nexus'u

Google, Android işletim sistemli Nexus akıllı telefon serisinin son ürünü olan LG Nexus 4′ü resmen duyurdu. 4.7 inç’lik 1280 x 768 IPS ekrana sahip olan cihazda dört çekirdekli 1.5 GHz Snapdragon S4 işlemci bulunuyor. Google’a göre bu donanım LG Nexus 4′ü piyasadaki en hızlı akıllı telefon haline getiriyor. Cam kaplı bir arka panele sahip olan Nexus 4′te 8 megapiksellik arka kamera ve 1.3 megapiksellik ön kamera bulunuyor. LG Nexus 4′ün hafızası 16 GB’a kadar çıkıyor.

Telefona dair geçtiğimiz haftalarda pek çok detayın sızması nedeniyle telefonun özellikleri pek şaşırtıcı karşılanmazken, cihazı inceleme fırsatı bulanları asıl şaşırtan ise cihazın elle tutulduğu zaman fazlasıyla etkileyici olan yapısı oldu. Nexus 4′ü inceleme fırsatı bulanlar aşağı yukarı benzer bir donanıma sahip olan LG Optimus G ile karşılaştırıldığı zaman Nexus 4′ün çok daha etkileyici bir ürün olduğunu ifade ettiler. ABD’de LG Nexus 4′ün 8 GB’lık modeli 299 dolardan, 16 GB’lık modeli ise 349 dolardan satışa sunulacak. LG Nexus 4′ün müşteriler ile buluşacağı tarih ise 13 Kasım.

IPAD Mini


Apple uzun zamandır beklenen tableti ipad mini 23 Ekim 2012 de resmen tanıtıldı.  Aynı tanıtımda beklenmeyen bir şekilde 4. Jenerasyon ipad in tanıtımı da yapıldı. Şuana kadar sızan özelliklerin neredeyse tamamının doğru olduğunu gördük tanıtım sonrasında.
ipad mini özelliklerini ayrıntılı bir şekilde incelemeden önce ilk bakışta ipad 2 ile aynı A5 işlemciye sahip olması, Apple  son yazılımı olan IOS 6 ile geliyor olması, ipad 2 arka LED aydınlatmalı ekran teknolojisine sahip olması artı yönleri olduğunu söyleyebiliriz.

Boyut   200 x 134.7 x 7.2 mm  ve 312 gr ağırlığında

ipad 3 egöre Yüzde 23 daha ince bir kasaya sahip olan ipad mini 7.9 inch lik ekranıyla kullanışlı bir tablet olarak ortaya çıkt Ve bu incelikle yeni ipad e göre yüzde 23 daha ince ve yüzde 53 daha hafif bir yapıya sahip ve standart bir şekilde siyah ve beyaz seçeneklere sahip.

İşlemci       1 GHz. çift çekirdekli Cortex A9 A5 

İpad 2 de kullanılan 1 GHz lik A5 işlemciyle çıkan ipad mini nin işlemci performansını anlatmaya gerek yok diyebiliriz, ipad 2 nin üstün performansının bu cihazla karşımıza geliyor olması gerçekten çok güzel. Bu güçlü işlemci 512 MB lık RAM bellek ile destekleniyor.

Ekran      7.9 inch 1024×768 piksel ve 163ppi

7.9 inchlik ekranın ipad 2 deki 1024×768 lik çözünürlük ile sunulmuş olması oldukça güzel bir özellik ayrıca ipad 2 nim sunmuş olduğu 163 pp piksel yoğunluğunun daha ufak bir ekranda daha yüksek çözünürlüğü sunabilecek. Tabi Retina ekran sunmaması belkide en kötü yönü diyebiliriz.

Arka Kamera      5 MegaPiksel 2592×1944 720P@30fps

ipad 2 de kullanılan kamera ile aynı kameraya sahip ipad mini , 5 MP fotoğraf çekebilme yeteneği ve saniyede 30 kare ile 720P video kaydı yapabiliyor.

Ön Kamera       1.2 MegaPiksel

Ön kamerası Facetime uygulamalası için geliştirilen ön kamerası ipad 2 ye göre arttırılmış ve yeni ipad ile aynı özellikleri sergiliyor. Sayfa Başına Git

Hafıza Alanı        16, 32 ve 64 GB

Pil Ömrü

10 saat kullanım ömrü sunduğu resmi olarak bildirildi.
Bağlantı Özellikleri Bluetooth 4.0, 4G LTE ve Wifi Sayfa Başına Git

Yazılım   IOS 6

Sonuç Olarak

4G desteği bulunan IOS 6 yazılımının gücüne sahip ve ipad 2 nin işlemci ve ekran teknolojisine sahip olan ipad mini beklentileri karşılamayı başardı. İphone 5 te kullanılan ufak konnektöre sahip cihazın ayrıca ipad mini smart cover da bulunuyor.  Tek Eksi yön olarak ise Retina Ekranın bulunmaması olarak belirtebiliriz.






iPad mini vs Google Nexus 7 vs Kindle Fire HD


iPad mini 7.9 inç ekranıyla büyük kardeşinden daha parlak bir tasarımla karşımıza çıkıyor.
Fakat iPad mini'nin diğer popüler 7 inç tabletler arasındaki konumu nasıl olacak? Bu haberimizde sizlere iPad mini, Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD karşılaştırması yapacağız.








Tasarım
200 mm uzunluk ve 135 mm genişlik ile yeni iPad'e oranla önemli derecede küçültülmüş bir tablet. Ancak Nexus 7 ile karşılaştırdığınızda göründüğü kadar küçük olmadığını fark ediyorsunuz. Nexus iPad ile yaklaşık aynı uzunlukta ancak 120 mm genişliğinde geliyor.
Fire HD ise yaklaşık iPad mini ile aynı ölçülerde. iPad mini 7.2 mm inceliğe, Nexus 7 10mm ve Fire HD 10.3 mm inceliğe sahip. Tasarım olarak iPad mini inceliğiyle dikkat çekiyor ve daha zarif bir kullanım sağlıyor.
Bunların yanı sıra Nexus 7 ve Fire HD siyah plastik yapıda tasarlanmışken iPad mini metal tasarımıyla onlara meydan okuyor. iPad mini tam anlamıyla iPod Touch ve iPhone 5'in arasında bir cihaz. Ayrıca metal yapısına rağmen iPad mini 310 g, Nexus 7 340 g ve Kindle Fire HD 390 g ağırlıklara sahip. Doğru ya da yanlış bana göre iPad'lerde en başarılı özelliklerden biri tasarım.

Ekran
7.9 inç ekran boyutuyla 3 tablet arasında en büyüğü iPad mini. Ancak ne yazık ki büyük ekran, ekran çözünürlüğüyle doğru orantıda ilerlemiyor. iPad mini 1024x768 piksel çözünürlüğü Nexus 7 ve Kindle Fire HD'nin 1280x800 çözünürlüğünden daha az etkileyici. Bunun yanı sıra daha büyük ekranı dezavantaj olarak geri dönüyor. 3 cihaz da iyi görüntü kalitesine sahip fakat en iyiyi arıyorsanız iPad mini yanlış adres. Ayrıca iPad mini'nin beklendiği gibi Retina Display ile gelmemesi de hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.
Yazılım
Mini tahmin edeceğiniz gibi Apple'ın son işletim sistemi iOS 6 ile çalışıyor. Nexus 7'nin Android Jelly Bean ile karşılaştırmasını sizlere bırakıyoruz. Yazılım özellikleri iPad ya da iPhone ile aynı özelliklerde. iOS 6 güncelleştirmesini aldıysanız, ya da iPhone 5 kullandıysanız, işletim sistemi zaten tanıdık gelecektir. Ses asistanının yanı sıra Twitter ve Facebook entegrasyonu da yeni güncelleştirme ile geliyor.
Nexus 7 de Android'in son işletim sistemiyle çalışıyor. Android marketin sunduğu geniş uygulama marketin taşıdığı avantajlara sahip. Jelly Bean ayrıca Google Now hizmetiyle de kullanıcılarına memnun güzel hizmetler sunuyor.
Performans
iPad Mini'de bulunan A5 işlemci iPad 2 ile aynı çiplere sahip. Apple A5X ve A6 işlemcilerini yayınlamasına rağmen bu cihazda kullanmaması da dikkatlerden kaçmıyor. Diğer taraftan Nexus 7 NVIDIA Tegra 3 işlemci ile çalışıyor. Nexus 7 için çok iyi performans sağlıyor. Sosyal ağlarda ya da web gezintilerinde pürüzsüz bir kullanım sunuyor. 3D oyunlar ve iyi grafiklere sahip oyunlarda da hem dokunmatik özelliğiyle hem de performansıyla iyi bir deneyim sağlıyor.
Fiyat
En tartışmalı konulardan biri de tabi ki fiyatları. Özelliklerinin karşılaştırmasını yaptık. Şimdilik bir seçim yapamadıysanız fiyat konusu önemli bir kriter olacaktır. Nexus 7'nin 8 GB versiyonu 160£ ve 16 GB versiyonu da 200£.
Kindle Fire HD benzer ekonomik fiyatla geliyor ve 159£. 32 GB versiyonu ise 210£. Apple bu konuda bütçe dostu değil. 269£ 16 GB versiyon için vermeniz gereken fiyat olacak. Ayrıca 64 GB versiyonunu satın almak isterseniz ve hem 3G hem 4G bağlantılı olsun diyorsanız 400£'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Buradan sonra seçim sizin..
(Ipad Mini ile ilgili bir video inceleme olmadığı için suanda yayınlayamıyoruz.)





Yeni IPAD vs Galaxy NOTE 10.1

Yeni ipad bir önceki versiyonu olan ipad 2 nin şık alüminyum kasasını ve tuş ve kamera ve bağlantı noktalarını tamamen koruyarak üzerine şuan tablet piyasasında hiçbir tabletin yanına yaklaşamadığı retina ekranı ekleyerek piyasadaki en iyi tableti yarattı. Samsung’un telefon pazarında oldukça başarılı bir satış grafiği yakaladığı galaxy note ile tablet piyasasına da giriş yaptı, Samsung’un yeni tableti Galaxy Note 10.1 adıyla piyasaya çıktı.

İşlemci olarak yeni ipad Cortex A9 tabanlı 1 GHz A5X kullanırken galaxy note 10.1 Arm Cortex A9 tabanlı 4 çekirdekli 1.4 GHz. Exynos kullanıyor. İki tablette 4 çekirdekli Arm Cortex A9 işlemci kullanırken Galaxy Note 10.1 daha hızlı olduğu dikkati çekiyor, Samsung bu işlemciyi yakın zamanda piyasaya sürdüğü akıllı telefonu Samsung Galaxy S3 tede kullanıyor.
İşlemcinin yanı sıra RAM bellek olarakta yeni ipad 1GB RAM bellek sunarken, Galaxy Note 2 GB RAM bellek alanı sunuyor buda işlemci ve RAM bellek açısından Galaxy Note 10.1 i öne taşıyor.
İşlemci ve RAM bellek açısından üstün olması Galaxy note 10.1 tabletin çoklu işlem yürütebilmesi için bu işlemciyle çalışması önem taşıyor çünkü tablet aynı ekranda birden fazla işlemi aynı anda yapmaya olanak sağlıyor.
Ekran olarak yeni ipad 9.7 inc boyutunda ve 2048 x 1536 çözünürlüğündeki full HD den bile daha yüksek bir çözünürlük sunarken Galaxy Note 10.1 sadece 1280 x 800 çözünürlüğüyle Samsung un geleneğini bozmuyor ve sıradan bir ekran çözünürlüğünü geçemiyor. Ayrıca yeni ipad piksel yoğunluğu 264 ppi iken galaxy note sadece 149 ppi ile piksel yoğunluğu konusunda da sınıfta kalıyor.
Tabi ekran konusunda bu kadar dezavantajının yanında Galaxy Note 10.1 hiçbir tablette bulunmayan 1024 seviyeden oluşan ekran basınç hassasiyetiyle farklı bir kulvara taşıyor kendisini ve piyasadaki basınç sensörlü ilk tablet oluyor. Samsung’un ürettiği akıllı telefon Galaxy Note un ekran basınç hassasiyeti 256 seviye idi, 4 kat hassasiyet tablette arttırılmış bu şekilde resim çizmek, not almak konusunda oldukça başarılı diyebiliriz.

Kamera olarak baktığımızda iki tablette neredyse aynı özelliklere sahip ön ve arka kameraları kullanıyorlar, arka kamera olarak iki tablette 5 Megapiksellik otofokuslu flaşh 1080P video kaydedebilen kamera kullanıyorken, ön kamera olarak yeni ipad 1.3 Megapiksellik, Galaxy Note ise 1.9 Megapiksellik web kamera kullanıyor. Galaxy note 10.1 i öne geçiren tek özellik ise flaşının bulunması olarak gösterebiliriz.
Bellek olarak yeni ipad klasik olarak 16, 32 ve 64 GB lık seçenekler sunarken rakibi Galaxy Note 10.1 de aynı şekilde 16, 32 ve 64 GB lık sabit bellek seçeneklerini ve ayrıca mikro SD kart okuyucu seçeneğini sunarak, daha sonradan hafızasının arttırılabilmesiyle öne geçiyor.
İşletim sistemi olarak yeni ipad IOS 5.1.1 kullanırken Galaxy Note Android Ice Cream Sandwich 4.04 kullanıyor ve iki tablette yeni versiyon yazılım güncellemesi için bekliyor. Yeni ipad ekim ayında piyasaya çıkması beklenen IOS 6 yı beklerken, Galaxy Note Android 4.1 Jelly Bean Güncellemesini bekliyor.
Sonuç Olarak; güçlü ekran ve RAM bellek desteğiyle çoklu işlem yeteneğine sahip olan ve ayrıca en önemli artı noktası olan ekran basınç hassasiyeti ile Galaxy Note 10.1 not alma, resim çizme gibi noktalarda yeni ipad e karşı üstünlük sağlıyor buna karşın yeni ipad mükemmel görüntü kalitesine sahip retina ekranıyla yüksek çözünürlüklü video izleme, internette sörf yapma gibi bir tablet için can alıcı noktalarda görüntü kalitesiyle yenilmezliğini sürdürüyor.



28 Ekim 2012 Pazar

iPhone 5 VS Nokia Lumia 920



iPhone 5Nokia Lumia 920
iPhone 5nokia lumia 920
Boyut
123.8x58.6x7.6 milimetre130.3x70.8x10.7 milimetre
Ağırlık
112 Gram185 Gram
Ekran
4 Inç, IPS TFT LED, 640x1136 Piksel4.5 Inç, IPS TFT PureMotion HD+ , 768x1280 Piksel
İşlemci
Apple A6 Çip, 1.2 GHz, Hız ve Grafik Performansı A5'e Göre 2 Kat Daha İyiQualcomm Snapdragon S4. Çift Çekirdekli 1.5 Ghz
Ara Bellek (RAM)
1 GB1 GB
Arka Kamera
8 MP, iSight, Panorama Modu, Otomatik Odaklanma, Yüz Tanıma, LED Flaş, 5 Elementli Lens, 1080p Full HD Video Çekimi, Video Dengeleme, Video Çekerken Fotoğraf Çekebilme8.7 MP, PureView, Carl Zeiss Lens, Panorama Modu, Otomatik Odaklanma, LED Flaş, Fotoğraf Dengeleme, 1080p Full HD Video Çekimi, Lens Uygulamaları
Ön Kamera
1.2 MP, 720p HD Video Kaydı, FaceTime HD Görüntü Desteği1.3 MP, 720p HD Video Kaydı
Depolama
16 GB / 32 GB / 64 GB32 GB
Kablosuz Bağlantılar
LTE (4G), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GSM/EDGE, UMTS/HSDPA/HSUPA, CDMA EV-DO Rev. A2LTE (4G), NFC, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.1, GPS/EDGE, WiFi Direct, WiFi hotspot, HSDPA, HSUPA, EGPRS
Sensörler - Algılayıcılar
Jiroskop, İvmeölçer, Dijital PusulaJiroskop, İvmeölçer, Dijital Pusula, Yakınlık Algılayıcı, Mıknatısölçer
GPS
AGPS, GLONASSAGPS, GLONASS
İşletim Sistemi
iOS 6Windows Phone 8
Pil
Kaç mAh Belli Değil, 8 saatlik 3G görüşmesi, LTE açıkken 8 saate kadar internet, WiFi açıkken 10 saate kadar internet, 10 saate kadar video izleme, 40 saatte kadar müzik dinleme, 225 saatlik beklemesi süresi2000 mAh Li-Ion, 2G açıkken 17 saate kadar konuşma, 3G açıkken 10 saate kadar konuşma, 3G açıkken 400 saate kadar bekleme, 2G açıkken 400 saat bekleme, 6 saate kadar video izleme, 67 saate kadar müzik dinleme, 3 saate kadar video kaydetme  süresi.
Sım Kart Türü
Nano SIM KartMikro SIM Kart
Bağlantı Noktası Yapısı
8 Pinli LightningMikro USB, Kablosuz Şarj Olabilme
Asistan
SiriYok

Galaxy Note 2


Samsung, 1899 TL'den ülkemzde satışa sunduğu Galaxy Note 2'nin satışlarından oldukça umutlu. Zaten Galaxy S3'ün ilk çıktığı fiyattan biraz daha uygun olduğunu görüyoruz. İlerleyen zamanlarda fiyatlarda biraz daha düşüş yaşanabilir Galaxy S3'teki gibi.
Galaxy Note 1280 x 800 piksellik 5.3 inç Super AMOLED HD ekran ile geliyordu. Galaxy Note 2'nin ekranı ise 5.5 inç boyutunda ve 1280 x 720 piksel. Ekran oranı biraz daha değiştiriliyor ve daha ince - uzun bir oran benimseniyor. Bu telefonun tutuş kolaylığını arttırıyor.
Galaxy S3'te kullanılan 4 çekirdekli Exynos 4 Quad işlemcisinin 1.6 GHz'de çalıştırıldığı Galaxy Note 2, 2 GB RAM ve Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip. Üründe 8 Megapiksel ana kamera, 1.9 Megapiksel ön kamera kullanılıyor.

Note 2'nin ekranı, daha önce de söylediğimiz gibi 5.5 inç büyüklüğünde. Sunduğu çözünürlük ise 1.280 x 720 piksel.Samsung, Note 2'nin ekranını bu kez tam olarak 16:9 formatında tasarlamış. Bu, özellikle telefonun dev ekranındafilm izlemek isteyenler için oldukça iyi bir yenilik.
Note 2 ekranının renkler konusunda çok başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şikayet edebileceğimiz tek konu, parlaklık. Test merkezimizde yaptığımız testlerde, parlaklığın266 cd/m2 olduğunu gördük. Bu değer, piyasadaki büyükekranlı diğer akıllı telefonların biraz gerisinde kalıyor. Peki bu bizim için bir sorun mu? Aslına bakarsanız pek değil. Parlaklığın nispeten düşük oluşunu sadece beyaz arka planlı web sayfalarında fark edebileceksiniz. Tabi çok dikkatli bakarsanız...
Bunun dışında, Galaxy Note 2'nin ekranı için söylenebilecek tek bir kötü söz yok. Samsung'unSuper AMOLED HD adını verdiği ekran teknolojisi, dev ekranın hakkını vermesini sağlayabiliyor.
SamsungGalaxy Note 2 birlikte 3.100 mAH'lık bir pil sunuyor. Yaptığımız testlerde bu pil, bize 9 saat 45 dakikakesintisiz konuşma süresi sunmayı başardı. Yine kesintisizolarak Web'de tam 8 saat 32 dakika gezinmeyi başardık.
Biraz da günlük normal kullanımda pilin neler yapabildiğinden bahsedelim. Yüzde 100'e şarj edilmiş pil ile yola çıktık ve yüzde 20'ye düştüğümüzde Android'in sunduğu kendi pil kullanım raporuna baktık. Pili en çok harcayan, tabii ki ekran oldu. Ekran,test süresi boyunca 4 saat 35 dakika açık kaldı. 
Aynı sürede, Galaxy Note 2 ile 2 saat 42 dakia telefon görüşmesi yapıldı. 2 saat kadar oyunoynadık, 2.5 saat kadar internette gezindik. Buna Facebook ve Twitter uygulamaları da dahil. Tümbu süreç, telefonu şarjdan çıkarttıktan sonra, 70 saatte yaşandı. Yani günlük, çok ağır olmayan ama çok da hafif sayılmayacak bir kullanımla, tek şarjda 3 gün rahatlıkla çalışabildi. Yüzde 20'lik pilseviyesinin kaldığını da hatırlatmakta yarar var.
Şu anda akıllı ceptelefonları için kabul gören başlıca üç  benchmark programını testlerimize dahil ettik. Bunlardan ilki, tabii ki Quadrant oldu. Galaxy Note 2, Quadrant testinde 6.000 gibi, oldukça yüksek bir puan almayı başardı. Aynı testte Galaxy S3, 5.200 puanda kalmıştı.
AnTuTu Benchmark testimizde ise telefonun aldığı puan13.656 oldu. Galaxy S3 ise, bu testte 10.000 puanın biraz altında kalmıştı.
Son olarakGalaxy Note 2 ile birlikte gelen web tarayıcınıninternet performansını ölçmek için Browser Mark testini uyguladık. Galaxy Note 2, bu testte de 180.025 puan almayı başadı. Galaxy S3 testimizde S3, aynı testten 162.994 puan alabilmişti.
Her üç sonuç da, Note 2'nin, şu an için piyasadaki en hızlıakıllı telefonlardan biri olduğunu kanıtlıyor. Hatta telefonun şimdilik en hızlı seçenek olduğunu söylemek bile mümkün..
 8 megapiksellik kamera, gün ışığında çok iyi sonuçlar verebiliyor. Ancak yapay ışık ya da karanlık ortamlarda, neredeyse tüm akıllı telefonlar gibi, biraz yetersiz kalabiliyor. Yapay ışıkta çekilen fotoğrafların biraz "sıcak" çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Karanlık ortamlarda ise fotoğraflardaki kumlanma hemen dikkati çekiyor. Telefonun led flaşı işinien iyişekilde yapmaya çalışsa da, diğer led flaşlar gibi, her ortam için yeterli olmuyor.
Full HD video kaydı da yapabilen Galaxy Note 2, bu konuda da, özellikle gün ışığı söz konusu olduğunda çok başarılı. İlginç bir özellik de sunuyor Note 2'nin video çekim modu: Video çekerken,aynı anda fotoğraf da çekebiliyor. Video çekmeye başladığınızda, ekranda bir de fotoğraf kamerası simgesi beliriyor. Bu simgeye basarsanız, video çekim hiç kesilmeden, aynı anda fotoğraf da çekebiliyorsunuz.
Küçük bir de not: Galaxy Note 2'nin ön yüzünde de, görüntülü görüşme için kullanabileceğiniz 1.9 megapiksellik, ikinci bir kamera bulunuyor.





Panasonic Eluga Power

Japon Panasonic, Android ekosistemine su geçirmez, 7.8mm kalınlık ELUGA telefonuyla giriş yaparak Avrupa’da tekrar satışa başlayacağın müjdelemişti.4.3 inç qHD çözünürlüklü OLED ekran, 1GHz çift çekirdekli Texas Instruments OMAP4430 çipset, 1GB RAM, 8GB dahili hafıza, Android 2.3 Gingerbread ve 1150 mAh pil özelliklerinin eşlik ettiği ELUGA, Panasonic’in ilk Android telefonu.

ELUGA ve ELUGA Power ile Avrupa’yı hedef alan Panasonic yeni Android akıllı telefonunda, 1.5GHz hızında Qualcomm Snapdragon S4 MSM8270 çipset, 5.0 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü LCD ekran, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi versiyonu, Full HD 1080p desteği ve kablosuz ödeme yapıp, veri transferi gerçekleştirebileceğiniz NFC teknolojisine yer vermiş.
Panasonic ELUGA Power’ın sahip olduğu diğer özellikler şöyle;
- 136 x 70 x 9.6mm ölçüleri ve 133 gram ağırlık
- 8GB Dahili Hafıza ve 32GB’a kadar microSD desteği
- 8MP, 8x dijital yakınlaştırmalı kamera
- Ön kamera
- Siyah renk
- 1800 mAh Standart Pil
Süper hızlı şarj özelliğini beraberinde getiren ELUGa Power, %10 şarjdan %50′ye yarım saat, %80′e ise yaklaşık bir saatte ulaşabiliyor. Qualcomm’un yeni çipseti, 5 inçlik büyük bir ekranı ve NFC gibi teknolojileri barındıran bir telefonu sadece 9.6mm kalınlıkta tasarlamayı başaran Panasonic’in yeni telefonunun 1 metre derinlik ile yarım saate kadar su ve toz geçirmez olduğunu ekleyelim.


Clove Tech alışveriş sitesi Panasonic ELUGA Power modelini 399£ – 1117 TL KDV’siz fiyatla ön siparişe açtı. Nisan ayı sonunda dağıtılacak.