30 Eylül 2012 Pazar

Sony Xperia Ion

Bildiğiniz gibi Sony, diğer markalar 4.3 inçin üzerine çıkmasına rağmen en büyük ekranlı akıllı telefonunu Xperia S olarak belirlemişti. Xperia S, 4.3 inç boyutuna sahipti. 2012'nin başlarında piyasaya çıkan bu telefon, artan ekran boyutu ihtiyacını karşılamak için geri döndü diyebiliriz. Tabii ki Xperia Ion ile.

Sony Xperia Ion, her Xperia'da olduğu gibi alışılmışın dışında bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Xperia S gibi uç noktalara gitmese de, hoş görünen bir cihaz haline getirilmiş. Üst ve alt tarafın plastikten yapılmış olmasına karşın, arka yüzeyi fırçalanmış alüminyumdan üretilmiş. Ön yüzeyde ise dikkat çeken herhangi bir şey yok.
Fiziksel tuşların hepsi, cihazın sağ tarafına yerleştirilmiş. Tuşlar genel olarak rahat bir kullanım vaat ediyor olsa da, sesi yükseltme ve düşürme tuşlarının biraz fazla küçük olması, ufak çaplı rahatsızlığa sebep olabilir. Ayrıca, anlam veremediğimiz bir şekilde Sony, ön panelde yer alan tuşlarında değişikliğe gitmiş. Normalde Geri - Ana Sayfa - Menü düzenindeki tuşlar gitmiş, HTC'nin henüz kurtulduğu, arama butonunun da dahil olduğu düzene geçiş yapmış. Bu noktada Sony'nin daha büyük dokunmatik tuşlara yer vermesi gerektiğini düşünüyorum.

12 megapiksellik kamera

Ürünün kamerası da yine Xperia S ile aynı. Bu kamera, açık havada gerçekten harika fotoğraflar çekebiliyor. Özellikle manzara fotoğraflarındaki başarısı ve sonrasında Bravia Engine'deki görünümü, görülmeye değer. HTC'lerdeki gibi hızlı çekim modu yok, HDR de yok. Bunların yerine Exmor R sensörü bulunuyor. Açıkçası "Hızlı çekim - HDR - Exmor R üçlüsünden hangisini tercih edersin?" diye sorsalar, düşünmeden Exmor R'yi seçerim. Zira hızlı çekim modu gereksiz fotoğraf kalabalığına sebep oluyor. HDR ise cep telefonlarında yeterince iyi performans sunamıyor. Exmor R ise karanlıkta, diğer telefonların hiç bir görüntü oluşturamadığı ışık altında en azından "belli" bir görüntü çıkarabiliyor ortaya.
1080p video kaydı alabilen kamera, titreme engelleme özelliği sayesinde daha az titremeye sebep oluyor. Tabii ki gerçek el kameralarındaki gibi harika bir sonuç elde edilemiyor fakat sonuç çok da kötü olmuyor. Cihazın ön tarafında 1.3 megapiksellik bir kamera daha bulunuyor ve bu kamera 720p video kaydı da alabiliyor.
Ürün, içerisinde Clear Bass eklentisi yüklü olarak geliyor. Walkman uygulaması, müzik keyfini en üst seviyede tutmak için tasarlanmış. Kullanımının rahat olmasının yanısıra, ses kalitesiyle de keyfinize keyif katıyor. Beraberinde gelen kulaklıkların, telefonla beraber gelen en iyi kulaklıklar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evet, Sensation XE'nin Beats kulaklıkları dahil. Dışarıdan gelen sesi büyük oranda kesiyor olması bir yana, bass kalitesi ciddi anlamda fark yaratıyor.

Xperia Ion, içerisinde yer alan donanım ile oyun oynamaktan ziyade günlük kullanımı hedefliyor. Çift çekirdekli Cortex A9 işlemci, 1.5 GHz hızında çalışıyor. GPU olarak ise Adreno 220 tercih edilmiş. RAM miktarı da 1 GB. Bu üçlü, Xperia S'in içerisindeki donanım ile bire bir aynı. Bu donanım, üst seviye grafiklere sahip 3 boyutlu oyunlarda "harika" denilebilecek bir performans sağlamıyor olsa da, ortalama her oyunu rahatlıkla çalıştırabilmekte. Cihaz, performansını daha çok arayüz için geliştirmiş. Menüler akıcı, geçişler iyi.Satış fiyatıda 1500-1800 TL arası olabilir.

Dayanıklı Ve Sağlam Telefon Arayanlar.


Sony, geçtiğimiz ayın başında tanıtımını gerçekleştirdiği, IP67 sertifikasına sahip olan orta seviye akıllısı Xperia Go'nun satışına başladı.
İlk olarak İngiltere raflarındaki yerini alan modelin fiyatı 220 pound yani yuvarlak 275 avro olarak belirlenmiş durumda.Ancak Türkiye'de bu fiyat 900-1000 TL arası değişiyor.
Android 2.3 ile gelen fakat 4.0 güncellemesini alacağı belirtilen modelin en önemli özelliği mineral camdan üretilen ekranının çizilmeye ve ıslak parmakla dokunmalara karşı dayanıklılık arz etmesi. Keza suyun içerisinde (1 metre derinliğe kadar) yarım saat süresince kalabiliyor.
Bunun haricinde tipik bir orta seviye olarak değerlendirilebilir cihaz.
Teknik özellikleri şöyle:
  • NovaThor U8500 yongaseti (Çift çekirdekli 1GHz işlemci+Mali 400 GPU)
  • 512MB RAM
  • 3.5-inç'lik (480 x 320) TFT ekran (Mobile BRAVIA motoru) (165 ppi)
  • 111 x 60.3 x 9.8 mm; 110 gr
  • 8GB dahili hafıza (kullanılabilir alan 4GB) +  microSD (+32GB)
  • 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları
  • 1305 mAh batarya

MOTOROLA DEFY
Yakın bir zamanda mobil kanadı Google'ın şemsiyesi altına gören olan Motorola; 'suya, toza dayanıklı' Android'i Defy satışa sundu Türkiye'de 500-700 TL bandından satışa girdi.
moto defy+ 2 550x309 Motoroladan zırhlı Android: Motorola Defy+
IP67 sertifikasına sahip olan bu zırhlı akıllının ekranı da tahmin edeceğimiz gibi çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass camla takviye edilmiş. Suyun altında 10 dakikaya kadar kalabileceği belirtilen modelin teknik özellikleri şöyle:
  • Android 2.3.4 'Gingerbread' işletim sistemi
  • 1GHz hızında işlemci (TI OMAP 3620)
  • 512MB RAM/ROM
  • 3.7-inç'lik (480×854) kapasitif dokunmatik ekran
  • 5MP kamera (LED Flaş/Oto. odaklanma)
  • 2GB dahili hafıza+microSD (+32GB)
  • 1700mAh batarya (7 saate kadar konuşma/16 güne kadar bekleme)

 moto defy+ 550x316 Motoroladan zırhlı Android: Motorola Defy+


Samsung Galaxy Xcover

Son senelerde agresif pazar anlayışı ile çıkardığı cep telefonlarıyla dünyanın en büyük ikinci cep telefonu üreticisi konumuna geçen ’tan şimdi farklı bir ürün görüyoruz. ’un Galaxy serisi ile yakaladığı başarıyı biliyorsunuzdur.  zor şartlarda çalışanlar için tamamiyle suya darbeye dayanıklı tam dokunmatik ekran Android telefonunu geçtiğimiz günlerde tanıttı.Fiyat bandı ise 900-1100 TL arası olacak.

Özellkiler ise:
  • 3.65 inç kapasitif dokunmatik ekran,
  • 3.2 megapiksel telefona entegre cmos kamera,
  • Android 2.3 ”Gingerbread” işletim sistemi,
  • Fotoğraf çekimi için telefona enregre led flaş,
  • HSPA (HSDPA: 7.2 Mbps) veri bağlantısı desteği,
  • Telefona entegre GPS modülü,
  • Kablosuz veri bağlantısı wireless 802.11n,
  • 1 metre derinğinde suda 30 dakika dayanma garantisi,
  • Toza, çamura, darbeye ve suya dayanıklılık garantisi,
  • Telefon üzerinde kablosuz veri aktarımı için Bluetooth 3.0,


29 Eylül 2012 Cumartesi

iPhone 5 mi, Galaxy S III mü?

Phone 5'in şu anki en büyük rakibi ise Samsung’un 3 Mayıs’ta sunduğu Galaxy S III. İki firmanın ürettiği telefonlar karşılaştırıldığında ortaya çıkan en önemli farklardan biri Samsung SIII’ün ekran büyüklüğünde liderliğini koruması.


Fiyat:iPhone 5: ABD'de 2 yıllık kontratlı satış fiyatı 16 GB 199 $, 32 GB 299 $ ve 64 GB 399 $(Türkiye'de 3000-3300TL arası)
Galaxy SIII: En düşük modeli 99 $'dan satılıyor.(Türkiye'de 1499-1799TL arası)

Ekran:
iPhone 5: 
4 inç yani 10,1 cm genişliğinde, Retina Display, 1136x640 piksel çözünürlük.
Galaxy SIII: 4.8 inç, 12,1 cm genişliğinde, AMOLED kapasitif dokunmatik, 1280x720 piksel çözünürlük.

Büyüklük:iPhone 5: 124 x 59 x 7.6 mm
Galaxy S III: 137 x 71 x 8.6 mm
Kalınlık:iPhone 5: 7.6 mm
Galaxy S III: 8.6 mm

Ağırlık:
iPhone 5: 112 gram
Galaxy S III: 133 gram

İşletim sistemi:iPhone 5: iOS 6
Galaxy S III: Android 4.0
İşlemci:
iPhone 5: 4 çekirdekli A6
Galaxy S III: 1.4 GHz 4 çekirdekli Cortex-A9

Kamera:iPhone 5: 8 mega piksel arkada, 1.2 mega piksel ön tarafta.
Galaxy S III: 8 mega piksel arkada, 1.9 mega piksel ön tarafta.

Video:iPhone 5: HD, 1080p (40 inch TV'de gösterim kalitesinde), saniyede 30 kare.
Galaxy S III: HD, 1080p (40 inch TV'de gösterim kalitesinde), saniyede 30 kare.

Hafıza:
iPhone 5: 16, 32 ve 64 GB
Galaxy S III: 16, 32 GB. Hafıza kartı ile 64 GB'ta çıkarılabiliyor.

Batarya:iPhone 5: 8 saat 3G, 8 saat LTE, 10 saat Wi-Fi, 10 saat video izleme. Bataryası değiştirilemiyor.
Galaxy S III: 9 saat 3G konuşma. Bataryası değişebiliyor.
İnternet bağlantısı:
iPhone 5:
 3G, 4G-LTE, Bluetooth, Wi-Fi.
Galaxy S III: Stereo Bluetooth 4.0, 4 band GSM ve 4 band 3G desteği, LTE, Wi-Fi ve NFC (Yakın Alan İletişimi)

IPHONE 5'e Bir Bakalım...

 “5″ rakamı sadece iPhone 4S’i takip edecek şekilde düzene uygunluğu temsil etmiyor, aynı zamanda büyüyen ekranla birlikte ana ekrana eklenen beşinci satırı da temsil ediyor. Ekranı büyüyen, işlemcisi yenilenen, RAM miktarı artırılan ve kamerasında güncellemeler yapılan, bunun yanı sıra tasarımında da her ne kadar görünürde olmasa da önemli değişiklikler yapan Apple’ın iPhone 5′i ilân edildiğinde bazı kesimleri hayalkırıklığına uğrattı. Ancak esas yargıya cihazı çıplak gözle görerek varmak en iyisi. 

iPhone 5′in arkasında yer alan 8 megapiksel kameraya da iSight adı verilmiş. Temelde iPhone 4S’in kamerasına göre farklı niteliklere sahip olmayan bu kameranın boyutunun biraz daha küçültüldüğü dikkat çekici. Geliştirmeler ise çoğunlukla düşük ışık performansını iyileştirme ve gürültüyü azaltma adına yapılmış. Kamera uygulaması da büyüyen ekranın sağladığı yer avantajını kullanıyor. Bunun yanı sıra uygulama üzerinde ufak tefek oynamalar yapılmış. En dikkat çekici özellik video çekimi yaparken fotoğraf çekimi de yapabilmek. Böylelikle video çekerken yakaladığınız bir anı sadece video ile yakalamış olmuyor, aynı anda fotoğraf çekerek sabitlemiş de oluyorsunuz. Video çekimi sırasında ekranın köşesinde yer alan fotoğraf makinesi ikonu görüntü yakalamaya izin veriyor.
Cihaz önceki modellerden daha inama daha uzun. Arka yüzey cam yerine busefer alüminyumdan yapılmış, bu da telefonun daha hafif olmasını sağlamış: 112 gram. Azalan ağırlığı ve incelen kasası belki herkesin hoşuna gitmeyecektir. Ne de olsa bazı tüketiciler telefonun ağır olmasını kalite ile özdeşleştiriyor. Yine de bizce telefon bariz bir şekilde hafif ama ele gayet güzel oturuyor, işçilik çok iyi ve kalitesini hissettiriyor. Ayrıca kasanın yeni boyutları, 3,5 yerine beklendiği gibi 4 inçlik bir ekran kullanılmasını sağlamış.


Phone Pil ömrü ile ilgili herkesin şikayeti olmuştur mutlaka, LTE özellikli iPhone 5′te, pil ömrü 8 saate kadar 3G konuşma 8 saat 3G/LTE tarayıcı ile internet kullanım, 10 saat Wi-fi kullanım, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme özelliği ile birlikte geliyor.
Phone Pil ömrü ile ilgili herkesin şikayeti olmuştur mutlaka, LTE özellikli iPhone 5′te, pil ömrü 8 saate kadar 3G konuşma 8 saat 3G/LTE tarayıcı ile internet kullanım, 10 saat Wi-fi kullanım, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme özelliği ile birlikte geliyor.

SONUÇ
Bence kendi taraftarları için evet çok başarılı ama bir gerçek varki 4s'in izlerini üstünde taşıması yüzünden bir çok insan hayal kırıklığına uğradı herkes 4s'ten sonra beklentilerini yüksek tutmuştu ama gelen telefonla beklentiler birbirini tutmayınca sonuc olarak ortaya hayal kırıklıkları çıkmış oldu.Forumlarda ve sohbetlerde geçen muhabbetler Galaxy S3 mü alsak acaba yoksa Sony'nin yeni modeli Acro S'mi beklesek oldu.Birde Türkiye şartlarında telefona 3300 TL gibi ucuk ve saçma fiyatlar çıkınca Apple severler bile Iphone'dan uzaklaşır oldular.Bence almak için beklemekte fayda var.Sular biraz durulur ve fiyatlar düşerse alınabilir ama yinede alternetifleri değerlendirmekte fayda var.

25 Eylül 2012 Salı

Sağlam Ve Uzun Soluklu Bir Telefon Mu?

SONY XPERIA GO

Sony ile Ericsson  yollarını ayırdıktan sonra Ericsson’a ait hisselerin 1.5 milyar dolara satın alan Sony  nin ürettiği ilk dayanıklı telefonu Xperia Gooldu. IP67  standart sertifikasına sahip olan Xperia Go toza ve suya dayanıklı olan bu telefon orta sınıf için üretilmiş özelliklerine rağmen dayanıklılığı ile dikkat çekiyor, günümüzde akıllı telefonların hassas ekranları en ufak darbeden çizilmelerine karşın üretilen Xperia Go bir metre suyun altında bile kalsa toz içine de atsak zarar görmüyor.

111 x 60.3 x 9.8 mm boyutlarında, 110 gram ağırlığında tasarlanan cihaza; 1GHz hızında çift çekirdekli ST-Ericsson NovaThor U8500 çipset, Mali-400MP1 GPU, 512MB RAM, 8GB dahili hafıza (4GB kullanılabilir), microSD kart desteği, 5MP kamera, LED flaş, HD video desteği, xLOUD ve 1305 mAh pil eşlik edecek. Maalesef ilk etapta Android 2.3 Gingerbread sürümüyle piyasada olacak, daha sonra Android 4.0‘a güncellenecek.


Dört Büyükler Sizce Hangisi?

Sony Xperia Acro s
Samsung Galaxy S3
Apple Iphone 5
Lg 4X HD

Apple iPhone 5 64GB için 20 Sebep

Şu şekilde de bilinir: Apple iPhone 5

FIZIKSEL
çift mikrofonu vardırEvetileHayırİkinci bir mikrofon arkaplan gürültülerini filtreler ve ses kalitesini iyileştirir.
Oldukça küçük miktarda daha kısa123,8mmile126,0mm2.2mm daha kısa
Belirgin derecede daha az gövde hacmi55,1cm³ile98,96cm³44% daha az gövde hacmi
96%
Belirgin derecede daha dar58,6mmile66,0mm7.4mm daha dar
81%
Fazla miktarda daha hafif114,0gile147,0g33.0g daha hafif
73%
ölçülebilir derecede daha ince7,6mmile11,9mm4.3mm daha ince
97%
KAYDEDIYOR
Uç mikrofon varEvetileHayırÜç mikrofon arka plandaki gürültüleri süzer ve sadece bir veya iki mikrofondan daha iyi çünkü ses kalitesi daha iyi geliştirir.
EKRAN
Corning® Gorilla® cam ekranı vardırEvetileHayırGenellikle cam kırılmasına neden olabilecek bir çok güncel duruma dayanabilecek sağlamlıkta özel cam
OS (IŞLETIM SISTEMI)
Hava üzerinden (over-the-air) güncellenebilirEvetileHayırBir bilgisayara bağlanmaksızın hava üzerinden (OTA) güncellenebilir.
ücretsiz push e-mail bildirimlerine sahiptirEvetileHayırE-mail uygulaması yeni gelen mesajlarınızı anında cihazınıza ileten ücretsiz push e-mail kullanır.
İşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt güncellemeler yapılırEvetileHayırİşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt olarak güncellenbilir, bu nedenle üretici ya da network sağlayıcının güncellemeyi piyasaya sürmesini beklemenize gerek kalmaz
Ücretsiz navigasyon yazılımı vardırEvetileHayırÜcretsiz harita verisi olan ücretsiz navigasyon yazılımı dahildir, ayrı bir navigasyon cihazı almaya gerek kalmaz
KAMERA
Kamerada panorama oluşturabilir.EvetileHayırCihaz manzaranın farklı yönlerini alıp daha sonra onları birbirine yapıştırarak çok sayıda fotoğraf çekmeye imkan tanır.
Hdr modu vardırEvetileHayırOtomatik olarak daha yüksek dinamik aralıkla (HDR) resimler çekebilir
özel bir kamera düğmesi varEvetileHayırÖzel kamera düğmesi daha kolay çekim yapmanızı sağlar
Manüel beyaz dengeye sahipEvetileHayırBu beyaz dengeyi manüel olarak ayarlamaya imkan tanır.
Manüel iso'ya sahipEvetileHayırBu ISO düzeyini manüel olarak ayarlamaya imkan tanır.
BELLEK
önemli miktarda daha fazla dahili depolama64,0GBile16,0GB48.0gb daha fazla dahili depolama
93%
BAĞLANABILIRLIK
Dikkate değer ölçüde daha yeni Bluetooth sürümü4,0ile3,01.0 daha yeni Bluetooth sürümü
Wifi hot spotu olarak kullanılabilirEvetileHayırDaha geniş bir veri planıyla DSL/kablolu inteneti bırakabilirsiniz

24 Eylül 2012 Pazartesi

NEXUS 2 YOLDA MI?


Galaxy GT-i9260 kod adlı model için Galaxy Nexus II başta olmak üzere farklı isimler çıkartılmaya başlandı. 

Yenilenen Galaxy Nexus II ya da Plus modelinde, TI-OMAP çipseti 1.2 GHz'den, 1.5 GHz'e çıkartılıyor. İddialara göre cihazda TI OMAP 4470 vePowerVR SGX544 GPU'su kullanılacak. Galaxy Nexus'ta 4460 işlemcisi kullanılıyordu, GPU tarafında ise çipsete SGX540 güç veriyordu. 8 megapiksellik ana kameraya 1.9 megapiksellik ön kamera eşlik ediyor. SD kart girişi olmayan Galaxy Nexus'a hafıza kartı desteği de ekleniyor. Ekran da da boyut ve çözünürlük değişmiyor.

İkinci Bir Söylentiye Göre İse
Aktarılan bilgilere göre 1280 x 720 piksellik bir ekrankullanılıyor. İşlemci olarak da ARM 11 bilgisi veriliyor. Bu gerçek olması imkansız bir bilgi. Büyük bir ihtimalle ARM Cortex A15 tabanlı olan işlemcinin yeri dolsun diye ARM 11 adı verilmiş.

Ve üçüncü bir duyuma göre
Ağustos ayında gelen bir diğer duyum ise Galaxy Premiere adını alacak olan GT-i9260 modelinde 8 megapiksel kamera, 2 megapiksel ön kamera, 4.65 inç HD ekran ve Qualcomm'un MSM7227Aişlemcisinin kullanıldığı gözüküyor.
Bu işlemci Cortex A5 mimarisini kullanan tek çekirdekli Snapdragon S1işlemcisi. Bu kadar düşük güce sahip bir işlemci nasıl Nexus ailesindekullanılabilir sorusunu insana sordurtuyor. Giriş seviyesi Nexus olacak olanGalaxy Premiere dediğimizde de 8 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel ön kamera bilgisi alakasız gözüküyor.

23 Eylül 2012 Pazar

Geliyor Geliyor Derken IPHONE 5 Huzurlarınızda.

Ortada türlü türlü haberler dolaşırken her kafadan bir ses çıkarken sonunda Apple yeni  modeliyle kendini gösterdi ve galaxy s3'ün başarısına karşı yeni bir savaş daha başlattı.Bakalım Galaxy S3 20 milyon gibi bir rakama ulaşmışken IPHONE 5 buna nasıl bir cevap verecek Apple taraftarları bu seferde stokları zorlayacaklar mı?
İlk izlenimler ve videoları teknik özellikleri paylaşıyorum arkadaşlar.

iPhone 5 ile bir önceki nesil model olan iPhone 4S’i sizler için karşılaştırdık. Rakamlarla iki telefonu yanyana koyduk ve karşılaştırıyoruz.

Tabloya baktığımızda iPhone 4S ile iPhone 5 arasında çok büyük benzerliklerin bulunduğunu görüyoruz. Apple, ekranı 3.5 inçten 4 inçe çıkardı fakat sadece fark ekranın uzunluğunda. İnç başına düşen piksel sayısı değişmesin diye 1136 x 640 piksellik çözünürlük geliştirildi. İki telefonun ekran genişliği ve kasa genişliği aynı.
iPhone 5, 123.8mm uzunluğundayken, iPhone 4S 115.2mm uzunluğa sahip. İki telefonun da genişliğiin aynı olduğunu hatırlatalım.
9.3 mm olan iPhone 4S’i incelten Apple, iPhone 5 ile 7.6 mm değerine indi. Ayrıca yeni telefon daha da hafif bir yapıya sahip. iPhone 5, 112 gram ağırlığıyla 140 gramlık iPhone 4S’ten daha hafif.
Apple’ın A6 işlemcisinin detayları henüz bilinmiyor. Hangi işlemciye göre iki katı daha yüksek grafik performansı veriyor, bu testler nasıl yapılmış, hangi çözünürlük kullanılmış büyük bir muamma.
Ayrıca Apple pil performansını geliştirdiğini iddia ediyor fakat 300 saat bekleme süresiyle iPhone 4′ten sonra çıkan iPhone 4S ve iPhone 5 henüz bu konuda iPhone 4′ü yakalayabilmiş değil.
Bence bu tasarımla Apple,Samsungtan bir adım geride başladı yarışa samsung aynı kasada sabit kalmayarak göze farklı birşeyler sunabilimiş oldu ve aynı segmentte 3 taraftan Apple'a saldırıyor.Samsun Galaxy 3,Galaxy Note 2,birde gelmesi konuşulan Nexus 2 bu üçlü karşısında Apple pek bir şansı kalmıyor,birde samsung fiyat rekabetindede Apple'dan bir adım önde.Ve artık bu pazarda savaş dahada kızışmaya başlıyor çünkü Lg ve Sony'de yeni ve farklı modelleriyle piyasayı sallamaya hazırlanıyorlar.(Lg 4X HD ve Sony AcroS)