30 Eylül 2012 Pazar

Sony Xperia Ion

Bildiğiniz gibi Sony, diğer markalar 4.3 inçin üzerine çıkmasına rağmen en büyük ekranlı akıllı telefonunu Xperia S olarak belirlemişti. Xperia S, 4.3 inç boyutuna sahipti. 2012'nin başlarında piyasaya çıkan bu telefon, artan ekran boyutu ihtiyacını karşılamak için geri döndü diyebiliriz. Tabii ki Xperia Ion ile.

Sony Xperia Ion, her Xperia'da olduğu gibi alışılmışın dışında bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Xperia S gibi uç noktalara gitmese de, hoş görünen bir cihaz haline getirilmiş. Üst ve alt tarafın plastikten yapılmış olmasına karşın, arka yüzeyi fırçalanmış alüminyumdan üretilmiş. Ön yüzeyde ise dikkat çeken herhangi bir şey yok.
Fiziksel tuşların hepsi, cihazın sağ tarafına yerleştirilmiş. Tuşlar genel olarak rahat bir kullanım vaat ediyor olsa da, sesi yükseltme ve düşürme tuşlarının biraz fazla küçük olması, ufak çaplı rahatsızlığa sebep olabilir. Ayrıca, anlam veremediğimiz bir şekilde Sony, ön panelde yer alan tuşlarında değişikliğe gitmiş. Normalde Geri - Ana Sayfa - Menü düzenindeki tuşlar gitmiş, HTC'nin henüz kurtulduğu, arama butonunun da dahil olduğu düzene geçiş yapmış. Bu noktada Sony'nin daha büyük dokunmatik tuşlara yer vermesi gerektiğini düşünüyorum.

12 megapiksellik kamera

Ürünün kamerası da yine Xperia S ile aynı. Bu kamera, açık havada gerçekten harika fotoğraflar çekebiliyor. Özellikle manzara fotoğraflarındaki başarısı ve sonrasında Bravia Engine'deki görünümü, görülmeye değer. HTC'lerdeki gibi hızlı çekim modu yok, HDR de yok. Bunların yerine Exmor R sensörü bulunuyor. Açıkçası "Hızlı çekim - HDR - Exmor R üçlüsünden hangisini tercih edersin?" diye sorsalar, düşünmeden Exmor R'yi seçerim. Zira hızlı çekim modu gereksiz fotoğraf kalabalığına sebep oluyor. HDR ise cep telefonlarında yeterince iyi performans sunamıyor. Exmor R ise karanlıkta, diğer telefonların hiç bir görüntü oluşturamadığı ışık altında en azından "belli" bir görüntü çıkarabiliyor ortaya.
1080p video kaydı alabilen kamera, titreme engelleme özelliği sayesinde daha az titremeye sebep oluyor. Tabii ki gerçek el kameralarındaki gibi harika bir sonuç elde edilemiyor fakat sonuç çok da kötü olmuyor. Cihazın ön tarafında 1.3 megapiksellik bir kamera daha bulunuyor ve bu kamera 720p video kaydı da alabiliyor.
Ürün, içerisinde Clear Bass eklentisi yüklü olarak geliyor. Walkman uygulaması, müzik keyfini en üst seviyede tutmak için tasarlanmış. Kullanımının rahat olmasının yanısıra, ses kalitesiyle de keyfinize keyif katıyor. Beraberinde gelen kulaklıkların, telefonla beraber gelen en iyi kulaklıklar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evet, Sensation XE'nin Beats kulaklıkları dahil. Dışarıdan gelen sesi büyük oranda kesiyor olması bir yana, bass kalitesi ciddi anlamda fark yaratıyor.

Xperia Ion, içerisinde yer alan donanım ile oyun oynamaktan ziyade günlük kullanımı hedefliyor. Çift çekirdekli Cortex A9 işlemci, 1.5 GHz hızında çalışıyor. GPU olarak ise Adreno 220 tercih edilmiş. RAM miktarı da 1 GB. Bu üçlü, Xperia S'in içerisindeki donanım ile bire bir aynı. Bu donanım, üst seviye grafiklere sahip 3 boyutlu oyunlarda "harika" denilebilecek bir performans sağlamıyor olsa da, ortalama her oyunu rahatlıkla çalıştırabilmekte. Cihaz, performansını daha çok arayüz için geliştirmiş. Menüler akıcı, geçişler iyi.Satış fiyatıda 1500-1800 TL arası olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder