29 Eylül 2012 Cumartesi

IPHONE 5'e Bir Bakalım...

 “5″ rakamı sadece iPhone 4S’i takip edecek şekilde düzene uygunluğu temsil etmiyor, aynı zamanda büyüyen ekranla birlikte ana ekrana eklenen beşinci satırı da temsil ediyor. Ekranı büyüyen, işlemcisi yenilenen, RAM miktarı artırılan ve kamerasında güncellemeler yapılan, bunun yanı sıra tasarımında da her ne kadar görünürde olmasa da önemli değişiklikler yapan Apple’ın iPhone 5′i ilân edildiğinde bazı kesimleri hayalkırıklığına uğrattı. Ancak esas yargıya cihazı çıplak gözle görerek varmak en iyisi. 

iPhone 5′in arkasında yer alan 8 megapiksel kameraya da iSight adı verilmiş. Temelde iPhone 4S’in kamerasına göre farklı niteliklere sahip olmayan bu kameranın boyutunun biraz daha küçültüldüğü dikkat çekici. Geliştirmeler ise çoğunlukla düşük ışık performansını iyileştirme ve gürültüyü azaltma adına yapılmış. Kamera uygulaması da büyüyen ekranın sağladığı yer avantajını kullanıyor. Bunun yanı sıra uygulama üzerinde ufak tefek oynamalar yapılmış. En dikkat çekici özellik video çekimi yaparken fotoğraf çekimi de yapabilmek. Böylelikle video çekerken yakaladığınız bir anı sadece video ile yakalamış olmuyor, aynı anda fotoğraf çekerek sabitlemiş de oluyorsunuz. Video çekimi sırasında ekranın köşesinde yer alan fotoğraf makinesi ikonu görüntü yakalamaya izin veriyor.
Cihaz önceki modellerden daha inama daha uzun. Arka yüzey cam yerine busefer alüminyumdan yapılmış, bu da telefonun daha hafif olmasını sağlamış: 112 gram. Azalan ağırlığı ve incelen kasası belki herkesin hoşuna gitmeyecektir. Ne de olsa bazı tüketiciler telefonun ağır olmasını kalite ile özdeşleştiriyor. Yine de bizce telefon bariz bir şekilde hafif ama ele gayet güzel oturuyor, işçilik çok iyi ve kalitesini hissettiriyor. Ayrıca kasanın yeni boyutları, 3,5 yerine beklendiği gibi 4 inçlik bir ekran kullanılmasını sağlamış.


Phone Pil ömrü ile ilgili herkesin şikayeti olmuştur mutlaka, LTE özellikli iPhone 5′te, pil ömrü 8 saate kadar 3G konuşma 8 saat 3G/LTE tarayıcı ile internet kullanım, 10 saat Wi-fi kullanım, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme özelliği ile birlikte geliyor.
Phone Pil ömrü ile ilgili herkesin şikayeti olmuştur mutlaka, LTE özellikli iPhone 5′te, pil ömrü 8 saate kadar 3G konuşma 8 saat 3G/LTE tarayıcı ile internet kullanım, 10 saat Wi-fi kullanım, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme özelliği ile birlikte geliyor.

SONUÇ
Bence kendi taraftarları için evet çok başarılı ama bir gerçek varki 4s'in izlerini üstünde taşıması yüzünden bir çok insan hayal kırıklığına uğradı herkes 4s'ten sonra beklentilerini yüksek tutmuştu ama gelen telefonla beklentiler birbirini tutmayınca sonuc olarak ortaya hayal kırıklıkları çıkmış oldu.Forumlarda ve sohbetlerde geçen muhabbetler Galaxy S3 mü alsak acaba yoksa Sony'nin yeni modeli Acro S'mi beklesek oldu.Birde Türkiye şartlarında telefona 3300 TL gibi ucuk ve saçma fiyatlar çıkınca Apple severler bile Iphone'dan uzaklaşır oldular.Bence almak için beklemekte fayda var.Sular biraz durulur ve fiyatlar düşerse alınabilir ama yinede alternetifleri değerlendirmekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder