24 Kasım 2012 Cumartesi

Bond’un telefonu Sony Xperia Ion


Sony’nin en yeni akıllı telefonlarından Xperia Ion’a olan ilgi, James Bondserisinin son filmi Skyfall’un gösterime girmesi ile birlikte adeta patlama yaptı.  
akakce.com’un verilerine göre, Sony Xperia Ion’un ürün sayfasının gösterim sayısı, filmin vizyona girdiği gün yüzde 33 oranında, bir hafta içinde ise yüzde 1.000 oranında artış kaydetti. Son bir haftayı kapsayan verilere göre, Xperia Ion’un en çok karşılaştırıldığı telefon Samsung Galaxy S3 oldu.

Sony'nin 4.55 inçlik Xperia'sını inceledik.

Bildiğiniz gibi Sony, diğer markalar 4.3 inçin üzerine çıkmasına rağmen en büyük ekranlı akıllı telefonunu Xperia S olarak belirlemişti. Xperia S, 4.3 inç boyutuna sahipti. 2012'nin başlarında piyasaya çıkan bu telefon, artan ekran boyutu ihtiyacını karşılamak için geri döndü diyebiliriz. Tabii ki Xperia Ion ile.

Her zamanki gibi, bambaşka bir tasarım

Sony Xperia Ion, her Xperia'da olduğu gibi alışılmışın dışında bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Xperia S gibi uç noktalara gitmese de, hoş görünen bir cihaz haline getirilmiş. Üst ve alt tarafın plastikten yapılmış olmasına karşın, arka yüzeyi fırçalanmış alüminyumdan üretilmiş. Ön yüzeyde ise dikkat çeken herhangi bir şey yok.
Fiziksel tuşların hepsi, cihazın sağ tarafına yerleştirilmiş. Tuşlar genel olarak rahat bir kullanım vaat ediyor olsa da, sesi yükseltme ve düşürme tuşlarının biraz fazla küçük olması, ufak çaplı rahatsızlığa sebep olabilir. Ayrıca, anlam veremediğimiz bir şekilde Sony, ön panelde yer alan tuşlarında değişikliğe gitmiş. Normalde Geri - Ana Sayfa - Menü düzenindeki tuşlar gitmiş, HTC'nin henüz kurtulduğu, arama butonunun da dahil olduğu düzene geçiş yapmış. Bu noktada Sony'nin daha büyük dokunmatik tuşlara yer vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu sefer Android 4.0

Sony Xperia Ion, içerisinde Android 4.0 yüklü olarak geliyor. ICS'ye geçişte bir hayli geride kalan Sony'nin, direk olarak ICS yüklü olarak gelen ilk telefonu ünvanını alıyor Xperia Ion. Android 4.0'ın avantajlarından faydalanan Sony, Timescape arayüzünü oldukça güzel bir şekilde güncellemeye aktarmış. Aktarmanın yanı sıra, ekstra özellikler de getirmiş. Örneğin artık müzik uygulaması yerine direk olarak Walkman uygulaması yer alıyor. Arada çok bariz farklar olmasa da, yine de ufak çaplı geliştirmelere gidilmiş.
Sony'nin Timescape arayüzü, pek çok incelememizde bahsettiğimiz gibi basitliği hedefleyen bir arayüz. Gereksiz tuş fazlalığından kaçınan Sony, aynı zamanda Play Store'dan indirilebilecek çeşitli Sony uygulamalarıyla destekliyor. Bunların arasında cidden çok başarılı uygulamalar var. Özellikle Smart Connect'i Xperia kullanıcılarına tavsiye ediyorum.

4.55'lik Bravia, cam gibi

Ürürün ekranı 4.55 inç ve 1280 x 720 piksel çözünürlük sağlıyor. Bu büyüklükte bu ekran, 326 ppi değerine denk geliyor. 326 ppi da, herhangi bir şekilde piksel görmemenizi sağlıyor. Bravia Engine, her zamanki gibi harika bir iş çıkarıyor. Renklerin canlılığı gerçekten çok iyi. Aynı zamanda geniş bir ekranda böyle canlı görüntüler elde etmek, çektiğiniz veya indirdiğiniz fotoğraflara bakakalmanıza sebep oluyor.
Xperia S'teki hava boşluğunun sıfıra indirilmesi olayı, Xperia Ion'da da yer alıyor. Ekran ile ekranın önündeki cam arasında hava boşluğunu yok eden Sony, görüntülerin direk olarak cam üzerinde çıkması gibi bir görüntü oluşturuyor. Hoş görünmesi bir yana, güneşli havalarda telefonun ekranının görünmemesi gibi bir durumu da ortadan kaldırmayı başarmışlar. Xperia S'ten Sony, beri orta - üst seviye tüm telefonlarında güneş altındaki başarısını üst seviyede tutuyor.

12 megapiksellik kamera

Ürünün kamerası da yine Xperia S ile aynı. Bu kamera, açık havada gerçekten harika fotoğraflar çekebiliyor. Özellikle manzara fotoğraflarındaki başarısı ve sonrasında Bravia Engine'deki görünümü, görülmeye değer. HTC'lerdeki gibi hızlı çekim modu yok, HDR de yok. Bunların yerine Exmor R sensörü bulunuyor. Açıkçası "Hızlı çekim - HDR - Exmor R üçlüsünden hangisini tercih edersin?" diye sorsalar, düşünmeden Exmor R'yi seçerim. Zira hızlı çekim modu gereksiz fotoğraf kalabalığına sebep oluyor. HDR ise cep telefonlarında yeterince iyi performans sunamıyor. Exmor R ise karanlıkta, diğer telefonların hiç bir görüntü oluşturamadığı ışık altında en azından "belli" bir görüntü çıkarabiliyor ortaya.
1080p video kaydı alabilen kamera, titreme engelleme özelliği sayesinde daha az titremeye sebep oluyor. Tabii ki gerçek el kameralarındaki gibi harika bir sonuç elde edilemiyor fakat sonuç çok da kötü olmuyor. Cihazın ön tarafında 1.3 megapiksellik bir kamera daha bulunuyor ve bu kamera 720p video kaydı da alabiliyor.
Ürün, içerisinde Clear Bass eklentisi yüklü olarak geliyor. Walkman uygulaması, müzik keyfini en üst seviyede tutmak için tasarlanmış. Kullanımının rahat olmasının yanısıra, ses kalitesiyle de keyfinize keyif katıyor. Beraberinde gelen kulaklıkların, telefonla beraber gelen en iyi kulaklıklar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evet, Sensation XE'nin Beats kulaklıkları dahil. Dışarıdan gelen sesi büyük oranda kesiyor olması bir yana, bass kalitesi ciddi anlamda fark yaratıyor.

Oyunluk değil, kullanmalık

Xperia Ion, içerisinde yer alan donanım ile oyun oynamaktan ziyade günlük kullanımı hedefliyor. Çift çekirdekli Cortex A9 işlemci, 1.5 GHz hızında çalışıyor. GPU olarak ise Adreno 220 tercih edilmiş. RAM miktarı da 1 GB. Bu üçlü, Xperia S'in içerisindeki donanım ile bire bir aynı. Bu donanım, üst seviye grafiklere sahip 3 boyutlu oyunlarda "harika" denilebilecek bir performans sağlamıyor olsa da, ortalama her oyunu rahatlıkla çalıştırabilmekte. Cihaz, performansını daha çok arayüz için geliştirmiş. Menüler akıcı, geçişler iyi.
Xperia S'in en çok eleştirilen noktalarından biri olan microSD kart yuvasının bulunmaması olayı, Xperia Ion'da çözülmüş. 16 GB dahili belleğin yanında, kart yuvamız da yerini almış durumda. Xperia S'ten bir diğer farkı da 1900 mAh'lik bataryası. Ürün büyüyünce, 150 mAh daha güçlendirmiş Sony bataryayı. 1 günün biraz üzerinde kullanım sunan bu batarya, çok kısa bir süre içerisinde şarj olabiliyor.

Büyümüş Xperia S!

Evet. Xperia Ion için "Büyümüş Xperia S" diyebiliriz. Büyümeyle beraber yenilikler getiren Sony, bunların bir kısmında çuvallamış olsa da (önde yer alan dokunmatik tuşlar), genel anlamda hoş bir telefon elde etmiş. Eğer Xperia S'in özellikleri sizi tatmin ediyorsa ama "Daha büyük bir ekran olsun" diyorsanız, Xperia Ion'u rahatlıkla tercih edebilirsiniz.


En İyi Kamera


Nokia Lumia 920, HTC Windows Phone 8X, Samsung Galaxy Note ve iPhone 4S'in kameralarını karşılaştırdık. Bakalım en iyi fotoğrafı hangi telefon çekiyor?

Geçtiğimiz aylarda HTC'nin One X modelini çıkarmasının ardından dönemin 4 adet üst seviye akıllı telefonunun fotoğraf çekim kalitelerinikarşılaştırmıştık. iPhone 4SXperia SOne X ve Galaxy S2'nin yer aldığı karşılaştırmamıza buradan ulaşabilirsiniz.
Windows Phone 8 işletim sistemini 29 Ekim'de duyuran Microsoft'un pek çok partneri, Windows Phone 8 tabanlı akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye başladılar.
Bunlardan HTC Windows Phone 8X modelini sizler için daha önce buradaincelemiştik. Elimize geçen Nokia Lumia 920'nin kutu açma videosunu daburada yayınlamıştık. İncelemeyide en kısa zamanda yayına alacağız.
Nokia ve HTC'nin Windows Phone 8 tabanlı telefonlarının yarışı nefes kesecek gibi gözüküyor. Windows Phone tabanlı cihazların teknik özellikleri az çok aynı olduğu için farklılık yaratacak konuların başında ekran, kamera ve tasarım geliyor.
HTC Windows Phone 8X:
Kamerasının Teknik Özellikleri:
Lens Özellikleri: F 2.0 diyafram açıklığına sahip 28mm
Çözünürlük: 8 Megapiksel
Flaş: Tek LED Flaş
Ekstra Özellikler:
  • Özel atanmış imaj çipi
  • Alttan aydınlatmalı
  •  Nokia Lumia 920:
    Kamerasının Teknik Özellikleri:
    Nokia Lumia 920'nin kamerası son derece etkileyici teknik özelliklerledonatılıyor. Carll Zeiss merceğini kullanan cihaz, oldukça iddialı geliyor.
    Lens Özellikleri: Carl Zeiss mercek F 2.0 diyafram açıklığı
    Çözünürlük: 8.7 Megapiksel, 8 Megapiksel efektif
    Flaş: Çift LED flaş
    Ekstra Özellikler:
    • Optik imaj sabitleyicisi
    • PureView
    • Samsung Galaxy Note 2:
      Kamerasının Teknik Özellikleri:
      Samsung genelde kamera özellikleriyle ön planda olan cihazlar ortaya çıkarmıyor. Galaxy Note 2'nin genel çekim performansı Galaxy S3 ile benzer seviyede.

      Lens Özellikleri: F 2.6 diyafram aralığına sahip lens
      Çözünürlük: 8 Megapiksel
      Flaş: Tek LED flaş
      Ekstra Özellikler:
      • Seri fotoğraf çekme ve arasından en güzel olanı otomatik olarak seçme
      • Apple iPhone 4S:
        Kamerasının Teknik Özellikleri:
        Apple'ın en çok satan iPhone modeli olan 4S, hala iddialı bir model. iPhone 5'e göre kamerasının benzer özelliklere sahip olduğu telefonukarşılaştırmamıza dahil ettik.
        Lens Özellikleri: F 2.8 diyafram aralığına sahip lens
        Çözünürlük: 8 Megapiksel
        Flaş: Tek LED flaş
        Netice:
        Akşamları akkor lamba ya da standart ampul altında yaptığımız çekimler, kameraların en çok zorlandığı çekim alanlarından biridir.. Özellikle kamera yazılımının beyaz ayarını en iyi şekilde yapıp yapamadığını test etmiş olursunuz.
        Fotoğraflara baktığımızda beyaz ayarını en iyi yapan hiç şüphesiz Nokia Lumia 920 oldu. En renkli çekimi ise iPhone 4S yaptı. Ama gerçekte nesneler bu kadar parlak ve kontrastı yüksek seviyede değil. Yani gerçekçilikten uzaklaşmış bir durumda.
        fotoğrafa dikkatlice baktığınızda en net çekimi HTC 8X gerçekleştiriyor. Özellikle karşıda duan PS3 oyun CD'lerindeki yazılar en net HTC 8X'te çıkıyor.
        Karşılaştırmada HTC 8X ve Nokia Lumia 920 diğer telefonların önüne rahatlıkla geçiyor. İki telefonunda birbirlerine göre avantajları var gibi duruyor. Burada birinciyi seçmek biraz da sizlere düşüyor. Çünkü zevkler ve renkler kişiden kişiye değişebiliyor. Fakat Nokia Lumia 920, benim kişisel düşünceme göre kamera açısından biraz daha iyi gibi.

Nokia Lumia 920

Geçen eylül ayının başında ABD’de tanıtılan Nokia’nın Windows Phone 8 telefonları Lumia 920 ve 820′nin yıl bitmeden Türkiye’ye geleceği Nokia tarafından vadedilmişti. Nokia Türkiye sözünü tuttu ve yeni Lumia Windows telefonlarını dünya ile aynı anda piyasaya sürdü. Turkcell tarafından satışa sunulan yeni Lumia 920′nin satışlarının tüm dünyada oldukça iyi gittiği söyleniyor. Türkiye’de nasıl gittiğini de ilerideki günlerde göreceğiz. Ancak bunun öncesinde bir süredir test merkezimizde bulunan Lumia 920 ile ilgili detayları aktaralım, bakalım bu telefon gerçekten satış rekorları kıracak kadar iyi mi? PureView teknolojisini Lumia serisine getiren ilk telefon olan Lumia 920′nin kamerası söylendiği kadar başarılı mı? 
Nokia Lumia 920′de yer alan 4.5 inç’lik ekran 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. 332 ppi’lik piksel yoğunluğuyla iPhone’un Retina ekranını geride bırakan bu IPS TFT kapasitif dokunmatik ekranın siyah renk derinliğinin yüksek olduğunu söylemek gerek. Bununla birlikte Nokia’nın PureMotion HD+ adını verdiği teknoloji sayesinde arayüz geçişleri ve kaydırmaların daha net olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca PureMotion HD+ Lumia 920′nin yüksek çözünürlüklü ekranında video izleme keyfini de artıran bir etken. Parlaklık ve renkler açısından oldukça zengin olan bu ekran yüksek görüş açılarına sahip. Büyüklük ve yüksek çözünürlük Lumia 920′yi özellikle web’de gezinmek için daha elverişli hâle getiriyor. Bu arada ekranın hassasiyetini ayarlamak mümkün. Ayarlar uygulaması altında yer alan bu ayarı en yükseğe ayarladığınızda Nokia Lumia 920′nin dokunmatik ekranını kalın bir yün eldivenle bile kontrol etmeniz, böylelikle soğuk havalarda telefonunuzu eliniz üşümeden kullanmanız mümkün.

. Windows Phone 8 işletim sistemi, Lumia 920 üzerinde de takılma olmadan, çok akıcı bir biçimde çalışıyor. Uygulamaların açılış hızı, sabırsız kullanıcıları bile rahatsız etmiyor.
Lumia 920'yi HTC 8X'den ayıran yönlerden biri de, birlikte gelen ön yüklü yazılımları. 8X, neredeyse "saf" bir Windows 8 sunarken, Lumia 920'de Nokia'nın pek çok ünlü yazılımı ve aracı hemen dikkat çekiyor. Bunlardan en önemlisi ise, hiç kuşkusuz Nokia'nın haritaları ve navigasyon yetenekleri.
Telefon, navigasyon uygulamasına ilk kez giriyorsanız, gerekli dosyaları indiriyor ve size yol göstermeye hazır hale geliyor. Çok beğendiğimiz bir diğer detay ise, Lumia 920'nin GPS uydularına sadece 5 saniye gibi kısa bir sürede kilitlenebiliyor olması.
Ön yüklü uygulamalardan burada teker teker bahsetmek istemiyoruz. Ama şurası bir gerçek: Lumia 920, mükemmel kamerasından sonra, navigasyon yeteneği ile de bizden tam not almayı başarıyor.
Tabii ki, Lumia 920'de de Microsoft'un Office paketi yerini almış durumda.



Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 920, hiç kuşkusuz Windows Phone 8'li bir cep telefonu almaya karar veren kullanıcılar için en önemli alternatiflerden biri; belki de ilki. Microsoft'un yeni işletim sistemi için kesinlikle yeterli birdonanımmükemmel bir kamera, kusursuz navigasyon veetkileyici ekrankolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği özellikler.
Lumia 920'yi almalı mıyız? Bu soruya cevap vermek için, iki konuda karar vermemiz gerekiyor. İlki, Windows Phone 8'e geçmeyi gerçekten istiyor muyuz? Bu soruya evet diyenleri bekleyen ikinci soru ise şu: İnce ve nispeten küçük ekrana sahip bir telefon mu, etkileyici ve büyük bir ekrana sahip ama ağır ve büyük bir kasa ile gelen bir telefon mu? Eğer tercihiniz ikinci telefonsa, aradığınızı sadece Lumia 920'de bulacaksınız. Ama ince modeller daha çok hoşunuza gidiyorsa, şu anki tek alternatifiniz HTC Windows Phone 8X.Her iki telefon da benzer özellikler sunduğu için, vereceğiniz son kararı küçük detayların ışığında vermek zorunda olduğunuzu unutmayın.
 Lumia 920, 1.649 TL karşılığında satışa sunuluyor. Kablosuz şarjistasyonlarının fiyatları ise, "çıplak" model için 129 TL, Fatboy içinse 179 TL olarak belirlenmiş...

15 Kasım 2012 Perşembe

Nexus 4

Beklentilerin üzerinde bir atış grafiğiyle piyasaya girdi yeni Nexus.İşte özellikleri:


Üründe yer alan 4.7 inç boyutundaki 768 x 1280 piksel çözünürlüklü ekran True HD IPS Plus teknolojili ve elbette çoklu dokunmatik yapısını destekliyor. Piksel yoğunluğunun yaklaşık olarak 318 PPI seviyesinde tutulduğu ekranda Gorilla Glass 2 cama yer veriliyor. Bu sayede yalnızca çizilmelere karşı değil, aynı zamanda kırılmalara karşı da önlem alınmış oluyor. Qualcomm'un APQ8064 Snapdragon yongasetinin tercih edildiği akıllı telefonda işlemci olarak dört çekirdekli 1.5 GHz hızındaki Krait'e yer verilmiş. Grafik işlemci tarafında ise görev Adreno 320'de.
8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı kapasite seçeneğinin sunulduğu akıllı telefonda 2 GB'lık sistem belleği bulunuyor. Kablolu (3.5 mm kulaklık, microUSB desteği) ve kablosuz (802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi paylaşımı, Bluetooth 4.0, NFC) olarak birçok farklı bağlantı teknolojisinin desteklendiği Nexus 4'te 3264 x 2448 piksel çekimler gerçekleştirebilen LED aydınlatmalı ve otomatik netlemeli olarak tasarlanan bir arka kamera bulunuyor. Bu kamera dokunarak netleme, yüz tanıma ve coğrafi etiketleme desteği de sunuyor ve ayrıca Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte 30 FPS akıcılıkta video kaydı yapabiliyor.
Android'in Jelly Bean işletim sisteminin kurulu olarak geldiği akıllı telefonda yalnızca siyah renk seçeneği sunuluyor. Standart olarak yer verilen lityum iyon bataryanın kapasitesi ise 2100 mAh. Tabloda da yer almadığı gibi 4G teknolojisine dair şu an yapılan bir açıklama yok.
Fiyatlara gelecek olursak 8 GB'lık versiyonun 299 dolar, 16 GB'lık modelin de 349 dolar olduğunu belirtebiliriz. Tahmin edebileceğiniz gibi ilk olarak (13 Kasım'da) İngiltere, Amerika, İspanya, Kanada, Fransa ve Avustralya'da satışına başlanacak olan akıllı telefon Kasım ayının sonunda da diğer bölgelerdeki ülkelerde sırasıyla satışa sunulmaya başlanacak.
Evet, sonuç olarak karşımızda üst seviye özelliklere sahip, iki farklı kapasite seçeneği ile gelen bir akıllı telefon var. Tasarım ve diğer ayrıntılar göreceli.



  • 4.7 inç'lik (768 x 1280 piksel) True HD IPS Plus çoklu dokunmatik kapasitif ekran (16 milyon renk desteği, Gorilla Glass 2 cam, yaklaşık 318 PPI piksel yoğunluğu)
  • Qualcomm APQ8064 Snapdragon yongaseti
  • Dört çekirdekli 1.5 GHz Krait işlemci
  • Adreno 320 grafik işlemci
  • 2 GB sistem belleği
  • 8 GB ve 16 GB depolama seçenekleri
  • Kablosuz bağlantı teknolojileri (802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi paylaşımı, Bluetooth 4.0, NFC)
  • 8 MP (3264 x 2448 piksel) otomatik netlemeli ve LED flaşlı arka kamera (dokunarak netleme, coğrafi etiketleme, yüz tanıma özellikli ve Full HD 30 FPS akıcılıkta video çekim destekli)
  • Android 4.2 (Jelly Bean) işletim sistemi
  • Standart lityum iyon batarya (2100 mAh kapasite)
  • Siyah renk
  • 133.9 x 68.7 x 9.1 mm boyutlar
  • 139 gram ağırlık
  • 31 Ekim 2012 Çarşamba

    Huawei Honor 2

    Sürekli olarak yeni akıllı telefonlar yayınlayan Huawei, bu sefer üst sınıf bir Android cihazı görücüye çıkardı. Şirketin üretimini kendisinin gerçekleştirdiği Huawei Honor 2 yine şirket tarafından üretilen dört çekirdekli 1.5 GHz K3V2 işlemci ile geliyor. Buna ek olarak cihazda 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza yer alıyor.Honor 2′de 1080p video çekimi yapabilen 8 megapiksellik BSI kamera yer alıyor. Cihazın dahili hafızası ise microSD kart ile arttırılabiliyor. Huawei Honor 2′nin 4.5 inç’lik ekranı ise 1280 x 720 çözünürlüğe sahip. İnç başına 326 piksel düşen Retina ekran ise Honor 2 selefine kıyasla çok daha net bir ekrana sahip olmuş durumda. Telefonun bekleme süresinin ise 72 saat olduğu ifade edildi. Honor 2′nin ön sipariş sürecinin Çin’de bu hafta içinde başlayacağı ifade edildi. Cihazın satış fiyatı ise 1888 yuan (545 TL) olarak belirlendi.


    HTC 8X Türkiye'de


    HTC'nin merakla beklenen Windows Phone 8 tabanlı en üst segmenttelefonu olan 8X'in şu sıralar Türkiye lansmanı gerçekleştiriliyor.
    Lansman sırasına ise telefonun Türkiye satış fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı gibi önemli bilgilerde ortaya çıkmış oldu. HTC 8XTürkiye'de1599 TL fiyata sahip olacak. Ürün ayrıca önümüzdeki Pazartesi yani05.11.2012 tarihinde ülkemizde satışa sunuluyor.

    Ülkemizdeki üç operatör tarafından aynı anda satışa sunulacak olan HTC 8X, pek çok kullanıcıya kolaylıkla ulaşabilecek. HTC'nin orta seviyeWindows Phone 8 modeli olan 8S ise daha sonra piyasaya sürülecek. Şimdilik kesin bir tarih söylenmedi. Ürünün fiyatı ise 1000 TL altı bir seviyede olması bekleniyor. Kısaca Desire X ile aynı fiyat aralığında olacak diyebiliriz.

    Samsung'dan Galaxy Premier'i

    Samsung'un geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Galaxy Nexus modeli GT-I9250 kod adına sahipti. Yaz ayından bu yana Samsung'un GT-I9260modelinin çıkacağı konuşuluyorduGoogle'ın Nexus 4 ile LG'ye verdiğitelefon yetkisi Samsung'un elinden alınmış oldu.
    Galaxy Nexus ile benzer kasa yapısına ve ekrana sahip olan Galaxy Premier, TI OMAP 4430 işlemcisi yerine, 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4470 işlemcisiyle geliyor. ARM Cortex A9 tabanlı bu işlemciye PowerVR SGX544 GPU'su eşlik ediyor.

    4.65 inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED HD ekranın kullanıldığı Galaxy Premier, Samsung Galaxy S3'te kullanılan 1.9 Megapiksel ön kamera, 8 Megapiksel ana kamera, 2100 mAh batarya, Bluetooth 4.0WiFiGPS ve NFC gibi yenilenen özelliklere sahip.
    1 GB RAM ile gelen Galaxy Premier, iki farklı dahili hafıza seçeneği sunuyor. ve 16 GB dahili hafızaya ek olarak kullanıcılar microSD ile hafızaları daha da genişletebiliyor.
    Samsung Galaxy S II ile Galaxy R arasındaki ilişkiyi Galaxy S III ile Galaxy Premier arasında kurmak da mümkün. Galaxy R da Avrupa ve Asya pazarları için çıkarılmış, Galaxy S II’nin biraz altında ancak yine onun kadar iddialı özellikler barındıran bir cihaz olarak dikkat çekmişti.

    29 Ekim 2012 Pazartesi

    LG'nin Nexus'u

    Google, Android işletim sistemli Nexus akıllı telefon serisinin son ürünü olan LG Nexus 4′ü resmen duyurdu. 4.7 inç’lik 1280 x 768 IPS ekrana sahip olan cihazda dört çekirdekli 1.5 GHz Snapdragon S4 işlemci bulunuyor. Google’a göre bu donanım LG Nexus 4′ü piyasadaki en hızlı akıllı telefon haline getiriyor. Cam kaplı bir arka panele sahip olan Nexus 4′te 8 megapiksellik arka kamera ve 1.3 megapiksellik ön kamera bulunuyor. LG Nexus 4′ün hafızası 16 GB’a kadar çıkıyor.

    Telefona dair geçtiğimiz haftalarda pek çok detayın sızması nedeniyle telefonun özellikleri pek şaşırtıcı karşılanmazken, cihazı inceleme fırsatı bulanları asıl şaşırtan ise cihazın elle tutulduğu zaman fazlasıyla etkileyici olan yapısı oldu. Nexus 4′ü inceleme fırsatı bulanlar aşağı yukarı benzer bir donanıma sahip olan LG Optimus G ile karşılaştırıldığı zaman Nexus 4′ün çok daha etkileyici bir ürün olduğunu ifade ettiler. ABD’de LG Nexus 4′ün 8 GB’lık modeli 299 dolardan, 16 GB’lık modeli ise 349 dolardan satışa sunulacak. LG Nexus 4′ün müşteriler ile buluşacağı tarih ise 13 Kasım.

    IPAD Mini


    Apple uzun zamandır beklenen tableti ipad mini 23 Ekim 2012 de resmen tanıtıldı.  Aynı tanıtımda beklenmeyen bir şekilde 4. Jenerasyon ipad in tanıtımı da yapıldı. Şuana kadar sızan özelliklerin neredeyse tamamının doğru olduğunu gördük tanıtım sonrasında.
    ipad mini özelliklerini ayrıntılı bir şekilde incelemeden önce ilk bakışta ipad 2 ile aynı A5 işlemciye sahip olması, Apple  son yazılımı olan IOS 6 ile geliyor olması, ipad 2 arka LED aydınlatmalı ekran teknolojisine sahip olması artı yönleri olduğunu söyleyebiliriz.

    Boyut   200 x 134.7 x 7.2 mm  ve 312 gr ağırlığında

    ipad 3 egöre Yüzde 23 daha ince bir kasaya sahip olan ipad mini 7.9 inch lik ekranıyla kullanışlı bir tablet olarak ortaya çıkt Ve bu incelikle yeni ipad e göre yüzde 23 daha ince ve yüzde 53 daha hafif bir yapıya sahip ve standart bir şekilde siyah ve beyaz seçeneklere sahip.

    İşlemci       1 GHz. çift çekirdekli Cortex A9 A5 

    İpad 2 de kullanılan 1 GHz lik A5 işlemciyle çıkan ipad mini nin işlemci performansını anlatmaya gerek yok diyebiliriz, ipad 2 nin üstün performansının bu cihazla karşımıza geliyor olması gerçekten çok güzel. Bu güçlü işlemci 512 MB lık RAM bellek ile destekleniyor.

    Ekran      7.9 inch 1024×768 piksel ve 163ppi

    7.9 inchlik ekranın ipad 2 deki 1024×768 lik çözünürlük ile sunulmuş olması oldukça güzel bir özellik ayrıca ipad 2 nim sunmuş olduğu 163 pp piksel yoğunluğunun daha ufak bir ekranda daha yüksek çözünürlüğü sunabilecek. Tabi Retina ekran sunmaması belkide en kötü yönü diyebiliriz.

    Arka Kamera      5 MegaPiksel 2592×1944 720P@30fps

    ipad 2 de kullanılan kamera ile aynı kameraya sahip ipad mini , 5 MP fotoğraf çekebilme yeteneği ve saniyede 30 kare ile 720P video kaydı yapabiliyor.

    Ön Kamera       1.2 MegaPiksel

    Ön kamerası Facetime uygulamalası için geliştirilen ön kamerası ipad 2 ye göre arttırılmış ve yeni ipad ile aynı özellikleri sergiliyor. Sayfa Başına Git

    Hafıza Alanı        16, 32 ve 64 GB

    Pil Ömrü

    10 saat kullanım ömrü sunduğu resmi olarak bildirildi.
    Bağlantı Özellikleri Bluetooth 4.0, 4G LTE ve Wifi Sayfa Başına Git

    Yazılım   IOS 6

    Sonuç Olarak

    4G desteği bulunan IOS 6 yazılımının gücüne sahip ve ipad 2 nin işlemci ve ekran teknolojisine sahip olan ipad mini beklentileri karşılamayı başardı. İphone 5 te kullanılan ufak konnektöre sahip cihazın ayrıca ipad mini smart cover da bulunuyor.  Tek Eksi yön olarak ise Retina Ekranın bulunmaması olarak belirtebiliriz.






    iPad mini vs Google Nexus 7 vs Kindle Fire HD


    iPad mini 7.9 inç ekranıyla büyük kardeşinden daha parlak bir tasarımla karşımıza çıkıyor.
    Fakat iPad mini'nin diğer popüler 7 inç tabletler arasındaki konumu nasıl olacak? Bu haberimizde sizlere iPad mini, Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD karşılaştırması yapacağız.








    Tasarım
    200 mm uzunluk ve 135 mm genişlik ile yeni iPad'e oranla önemli derecede küçültülmüş bir tablet. Ancak Nexus 7 ile karşılaştırdığınızda göründüğü kadar küçük olmadığını fark ediyorsunuz. Nexus iPad ile yaklaşık aynı uzunlukta ancak 120 mm genişliğinde geliyor.
    Fire HD ise yaklaşık iPad mini ile aynı ölçülerde. iPad mini 7.2 mm inceliğe, Nexus 7 10mm ve Fire HD 10.3 mm inceliğe sahip. Tasarım olarak iPad mini inceliğiyle dikkat çekiyor ve daha zarif bir kullanım sağlıyor.
    Bunların yanı sıra Nexus 7 ve Fire HD siyah plastik yapıda tasarlanmışken iPad mini metal tasarımıyla onlara meydan okuyor. iPad mini tam anlamıyla iPod Touch ve iPhone 5'in arasında bir cihaz. Ayrıca metal yapısına rağmen iPad mini 310 g, Nexus 7 340 g ve Kindle Fire HD 390 g ağırlıklara sahip. Doğru ya da yanlış bana göre iPad'lerde en başarılı özelliklerden biri tasarım.

    Ekran
    7.9 inç ekran boyutuyla 3 tablet arasında en büyüğü iPad mini. Ancak ne yazık ki büyük ekran, ekran çözünürlüğüyle doğru orantıda ilerlemiyor. iPad mini 1024x768 piksel çözünürlüğü Nexus 7 ve Kindle Fire HD'nin 1280x800 çözünürlüğünden daha az etkileyici. Bunun yanı sıra daha büyük ekranı dezavantaj olarak geri dönüyor. 3 cihaz da iyi görüntü kalitesine sahip fakat en iyiyi arıyorsanız iPad mini yanlış adres. Ayrıca iPad mini'nin beklendiği gibi Retina Display ile gelmemesi de hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.
    Yazılım
    Mini tahmin edeceğiniz gibi Apple'ın son işletim sistemi iOS 6 ile çalışıyor. Nexus 7'nin Android Jelly Bean ile karşılaştırmasını sizlere bırakıyoruz. Yazılım özellikleri iPad ya da iPhone ile aynı özelliklerde. iOS 6 güncelleştirmesini aldıysanız, ya da iPhone 5 kullandıysanız, işletim sistemi zaten tanıdık gelecektir. Ses asistanının yanı sıra Twitter ve Facebook entegrasyonu da yeni güncelleştirme ile geliyor.
    Nexus 7 de Android'in son işletim sistemiyle çalışıyor. Android marketin sunduğu geniş uygulama marketin taşıdığı avantajlara sahip. Jelly Bean ayrıca Google Now hizmetiyle de kullanıcılarına memnun güzel hizmetler sunuyor.
    Performans
    iPad Mini'de bulunan A5 işlemci iPad 2 ile aynı çiplere sahip. Apple A5X ve A6 işlemcilerini yayınlamasına rağmen bu cihazda kullanmaması da dikkatlerden kaçmıyor. Diğer taraftan Nexus 7 NVIDIA Tegra 3 işlemci ile çalışıyor. Nexus 7 için çok iyi performans sağlıyor. Sosyal ağlarda ya da web gezintilerinde pürüzsüz bir kullanım sunuyor. 3D oyunlar ve iyi grafiklere sahip oyunlarda da hem dokunmatik özelliğiyle hem de performansıyla iyi bir deneyim sağlıyor.
    Fiyat
    En tartışmalı konulardan biri de tabi ki fiyatları. Özelliklerinin karşılaştırmasını yaptık. Şimdilik bir seçim yapamadıysanız fiyat konusu önemli bir kriter olacaktır. Nexus 7'nin 8 GB versiyonu 160£ ve 16 GB versiyonu da 200£.
    Kindle Fire HD benzer ekonomik fiyatla geliyor ve 159£. 32 GB versiyonu ise 210£. Apple bu konuda bütçe dostu değil. 269£ 16 GB versiyon için vermeniz gereken fiyat olacak. Ayrıca 64 GB versiyonunu satın almak isterseniz ve hem 3G hem 4G bağlantılı olsun diyorsanız 400£'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Buradan sonra seçim sizin..
    (Ipad Mini ile ilgili bir video inceleme olmadığı için suanda yayınlayamıyoruz.)