24 Kasım 2012 Cumartesi

Nokia Lumia 920

Geçen eylül ayının başında ABD’de tanıtılan Nokia’nın Windows Phone 8 telefonları Lumia 920 ve 820′nin yıl bitmeden Türkiye’ye geleceği Nokia tarafından vadedilmişti. Nokia Türkiye sözünü tuttu ve yeni Lumia Windows telefonlarını dünya ile aynı anda piyasaya sürdü. Turkcell tarafından satışa sunulan yeni Lumia 920′nin satışlarının tüm dünyada oldukça iyi gittiği söyleniyor. Türkiye’de nasıl gittiğini de ilerideki günlerde göreceğiz. Ancak bunun öncesinde bir süredir test merkezimizde bulunan Lumia 920 ile ilgili detayları aktaralım, bakalım bu telefon gerçekten satış rekorları kıracak kadar iyi mi? PureView teknolojisini Lumia serisine getiren ilk telefon olan Lumia 920′nin kamerası söylendiği kadar başarılı mı? 
Nokia Lumia 920′de yer alan 4.5 inç’lik ekran 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. 332 ppi’lik piksel yoğunluğuyla iPhone’un Retina ekranını geride bırakan bu IPS TFT kapasitif dokunmatik ekranın siyah renk derinliğinin yüksek olduğunu söylemek gerek. Bununla birlikte Nokia’nın PureMotion HD+ adını verdiği teknoloji sayesinde arayüz geçişleri ve kaydırmaların daha net olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca PureMotion HD+ Lumia 920′nin yüksek çözünürlüklü ekranında video izleme keyfini de artıran bir etken. Parlaklık ve renkler açısından oldukça zengin olan bu ekran yüksek görüş açılarına sahip. Büyüklük ve yüksek çözünürlük Lumia 920′yi özellikle web’de gezinmek için daha elverişli hâle getiriyor. Bu arada ekranın hassasiyetini ayarlamak mümkün. Ayarlar uygulaması altında yer alan bu ayarı en yükseğe ayarladığınızda Nokia Lumia 920′nin dokunmatik ekranını kalın bir yün eldivenle bile kontrol etmeniz, böylelikle soğuk havalarda telefonunuzu eliniz üşümeden kullanmanız mümkün.

. Windows Phone 8 işletim sistemi, Lumia 920 üzerinde de takılma olmadan, çok akıcı bir biçimde çalışıyor. Uygulamaların açılış hızı, sabırsız kullanıcıları bile rahatsız etmiyor.
Lumia 920'yi HTC 8X'den ayıran yönlerden biri de, birlikte gelen ön yüklü yazılımları. 8X, neredeyse "saf" bir Windows 8 sunarken, Lumia 920'de Nokia'nın pek çok ünlü yazılımı ve aracı hemen dikkat çekiyor. Bunlardan en önemlisi ise, hiç kuşkusuz Nokia'nın haritaları ve navigasyon yetenekleri.
Telefon, navigasyon uygulamasına ilk kez giriyorsanız, gerekli dosyaları indiriyor ve size yol göstermeye hazır hale geliyor. Çok beğendiğimiz bir diğer detay ise, Lumia 920'nin GPS uydularına sadece 5 saniye gibi kısa bir sürede kilitlenebiliyor olması.
Ön yüklü uygulamalardan burada teker teker bahsetmek istemiyoruz. Ama şurası bir gerçek: Lumia 920, mükemmel kamerasından sonra, navigasyon yeteneği ile de bizden tam not almayı başarıyor.
Tabii ki, Lumia 920'de de Microsoft'un Office paketi yerini almış durumda.



Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 920, hiç kuşkusuz Windows Phone 8'li bir cep telefonu almaya karar veren kullanıcılar için en önemli alternatiflerden biri; belki de ilki. Microsoft'un yeni işletim sistemi için kesinlikle yeterli birdonanımmükemmel bir kamera, kusursuz navigasyon veetkileyici ekrankolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği özellikler.
Lumia 920'yi almalı mıyız? Bu soruya cevap vermek için, iki konuda karar vermemiz gerekiyor. İlki, Windows Phone 8'e geçmeyi gerçekten istiyor muyuz? Bu soruya evet diyenleri bekleyen ikinci soru ise şu: İnce ve nispeten küçük ekrana sahip bir telefon mu, etkileyici ve büyük bir ekrana sahip ama ağır ve büyük bir kasa ile gelen bir telefon mu? Eğer tercihiniz ikinci telefonsa, aradığınızı sadece Lumia 920'de bulacaksınız. Ama ince modeller daha çok hoşunuza gidiyorsa, şu anki tek alternatifiniz HTC Windows Phone 8X.Her iki telefon da benzer özellikler sunduğu için, vereceğiniz son kararı küçük detayların ışığında vermek zorunda olduğunuzu unutmayın.
 Lumia 920, 1.649 TL karşılığında satışa sunuluyor. Kablosuz şarjistasyonlarının fiyatları ise, "çıplak" model için 129 TL, Fatboy içinse 179 TL olarak belirlenmiş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder