1 Mayıs 2013 Çarşamba

"HTC BUTTERFLY VS HTC ONE" WHICH IS?


HTCBUTTERFLY                                                                                                                                                       

HTC Butterfly cep telefonunda 5 inç boyutunda Full HD LCD3 kapasitif dokunmatik ekran yer alıyor.
HTC Butterfly'da Android Mobil işletim sistemi bulunuyor. 1.5 GHZ dört çekirdekli işlemci, 2 GB Ram ve 16 GB dahili hafızaya sahip olan HTC Butterfly, yüksek performans göstermesiyle beğeni kazanıyor.
8 MP kameraya sahip olan HTC Butterfly, HD video kaydı yapabiliyor. Bunun yanında telefonun ön yüzünde de 2.1 MP çözünürlüklü 1080p @ 30 fps kayıt yapabilen bir kamera var.
28 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen ve 1.5 GHz saat hızında görev yapan dört çekirdekli (Krait) Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro platformunun desteğini arkasına alan Butterfly, grafik yeteneklerini Adreno 320 grafik birimine borçlu.
Dokunmatik Super LCD3 ekranı, darbe ve neme karşı Corning Gorilla Glass 2 tarafından koruma altına alınan Butterfly'ın göze çarpan diğer teknik özelliklerini, Android 4.1 ''Jelly Bean'' işletim sistemi, HTC Sense 4.0+ kullanıcı arayüzü, 28 mm f/2.0 objektifli 8 megapiksel kamera, 2.1 megapiksel ön kamera, Full HD video kaydı, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPS / Glonass, Beats Audio desteği ve 2.020 mAh kapasiteli batarya şeklinde sıralamak mümkün. 





HTC ONE
Htc'nin yeni amiral gemisi olan ONE ilk bakışta görücülerden tam puan almayı başarabildi ama rakipleri olan Samsung,Lg ve Apple'da  yeni adımlar atarak Htc'nin işini zorlaştırıyorlar.Yekpare alüminyum bir kasaya sahip olan cihazda sadece ekran ve alüminyum kasanın birleştiği noktalarda çok az plastik kullanılmış.Tek parçadan oluşan kasada yüksek işçilik kalitesi göze çarpıyor. Sağ kenarda yer alan ses açma kapama düğmelerinin çıkıntısı yok, tamamen sıfırlanmış. Telefonun kasası açılamadığından bataryası değiştirilemiyor. Mikro SIM kart ile çalışan cihazın SIM kart girişi sol üst kenarda yer alıyor.
HTC One’ın arkasında UltraPixel kamera yer alıyor. Bu kameranın hemen yanında LED flaş dikkat çekiyor.HTC One’da yer alan kameranın 4 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olması sizi şaşırtmasın. UltraPixel adı verilen özel bir teknolojiye sahip olan bu kameranın pikselleri, normal bir akıllı telefon kamerasının sahip olduğu piksellerin kenar uzunluğundan iki kat daha yüksek kenar uzunluğuna sahip. Bu da doğal olarak her bir pikselin daha fazla alana sahip olması ve daha fazla ışık alması anlamına geliyor. Sonuç olarak HTC One’ın UltraPixel kamerası hem düşük ışık koşullarında daha başarılı, hem de yakınlaştırma yapıldığında detayları normale göre daha detaylı biçimde yansıtan fotoğraflar sunuyor.Kamera özelliklerinde 4 megapiksel yazması sizi yanılgıya düşürmesin çünkü Htc'nin ultrapiksel dediği yeni platform fotoğraf ve video kayıtlarında gerçekten başarılı işler çıkarıyor.
  HTC One’ın Super LCD3 kapasitif dokunmatik ekranı 468 ppi gibi şimdiye kadar bir akıllı telefonda görülmemiş yükseklikte piksel yoğunluğu sunuyor. Ekrana çok yakından baksanız bile pikselleri farketmeniz imkansız gibi bir şey.Qualcomm’un bu yılın başında tanıttığı Snapdragon 600 serisine mensup bir işlemcinin yer aldığını görüyoruz. 1.7 GHz hızında çalışan ve dört adet Krait 300 çekirdek içeren APQ8064T yongaset aynı zamanda Adreno 320 GPU içeriyor. 2 GB RAM barındıran telefonda 32 GB dahili bellek bulunuyor. Yeteri kadar dahili alanın bulunduğunu düşünen HTC, One’da microSD kart yuvasına yer vermiyor. Telefonda 2300 mAh kapasiteli bir bataryanın bulunduğunu da anımsatayım.
VİDEO İNCELEMERİ

SONUÇ
Evet Htc One bir adım önde Htc Butterfly'a göre. Htc One'ın tüm dünya için piyasaya sürülmesi ve farklı bir kasa yapısıyla öne çıkması Htc ailesinde onu amiral gemisi yapıyor.Ama cep telefonu sektörü çok hızlı ilerleme kaydettiği için Htc'nin rakipleri karşısında beklemek gibi bir lüksü olamaz.O yüzden sene sonuna doğru yada 2014 başlarında çok keskin özellikli bir,iki telefonla  piyasaya damga vuracağı söyleniyor Bunlardan birinin gizliden gizliye sürdürdüğü esnek oledler olabileceğide var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder