23 Ocak 2012 Pazartesi

LG X3 Ortaya Çıktı

HTC‘nin Edge/Endeavor/Supreme ve Samsung‘un Galaxy S III cihazlarından sonra LG‘nin de geliştirmiş olduğu dört çekirdekli ilk akıllı telefonu ortaya çıktı! X3 adıyla ilk görseli Pocketnow sitesi tarafından internete sızdırılan Android telefonunun Güney Koreli üreticinin 2012 ilk yarı portföyünün amiral gemisi olacağı belirtiliyor. CES 2012‘nin geçen yıla oranla daha sakin geçtiğine üzülürken Mobil Dünya Kongresi‘nin çok daha fazla taıtıma sahne olacağını görmek biz tüketicileri sevindiriyor.
Pocketnow’dan Evan Blass‘a göre X3; LG’nin yeni büyük cihaz duyurusu olacak ve aşağıdaki teknik özellikleri taşıyacak;
- Android 4.0 Ice Cream Sandwich
- NVIDIA Tegra 3 Dört Çekirdekli Çipset
- 4.7 inç 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Dokunmatik Ekran
- 1.3MP Ön Kamera
- 8MP Arka Kamera
- 16GB Dahili Hafıza ve microSD desteği
- Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n
- NFC Çipi
- 2000mAh Pil
HSPA+ ile 21Mbps veri aktarım hızına ulaşabilecek olan LG X3′ün 4G LTE teknolojisini barındıran bir modelinin olup olmayacağı bilinmiyor. 9mm‘nin altında bir tasarıma sahip olduğu iddia edilen akıllı telefon, geçtiğimiz yıl duyurulan cihazlarda olduğu gibi yine ekranının altında kapasitif dokunmatik butonlar bulunduracak. Her ne kadar Google, Galaxy Nexus cihazıyla bu butonların cihazın tasarımına gölge düşürmesini engellemeye çalışmış olsa da üreticilerin bir süre daha eski tasarımlarla devam edeceğini görüyoruz.
LG Optimus 3X ya da sadece X3 ismiyle bahar sonu ya da yaz başında satışa sunulması beklenen yeni LG amiral gemisinin 27 Şubat – 3 Mart tarihlerinde Barcelona‘da düzenlenecek olan MWC 2012‘de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Hem kalınlığı 10mm’nin altında tutmayı başaran hem de 2000mAh’lik bir pil kullanan LG’nin de Samsung ile benzer stratejileri uygulayarak 2012′de tüketicileri pil ömrü konusunda bir nebze olsun rahatlatmayı planlıyor. Yaklaşık bir ay sonra tanıtılması beklenen LG X3 hakkındaki detaylara bizi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Saydam ve Esnek Ekranlar Geliyor.

Saydam AMOLED prototiplerini de tanıtmış olan Samsung’un videodaki konsept cihazını birkaç yıl içerisinde teknoloji marketlerinde görürseniz hiç şaşırmayın. OLED’ler konusunda detaylı bilgi için bizitakip edebilirsiniz.

Samsung Galaxy S III'ün Özellikleri Bunlar Mı?

Samsung’un 2012 yılında düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2012‘de duyurması beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S III şu özelliklere sahip olacak; 

1.8 GHz Samsung Exynos 4212 Çift Çekirdekli İşlemci 
2GB RAM 
4.6 inç Super AMOLED Plus HD Ekran 
12MP Kamera

 Galaxy S III’teki Super AMOLED Plus ekranda, piyasadaki diğer HD çözünürlüklü panellerin aksine görüntü keskinliğini etkilediği düşünülen PenTile dizilimi yerine Galaxy S II‘de de kullanılmış olan 12 alt-pikselli dizilim kullanılmış. Yani cihazın görüntüsü piyasadaki diğer tüm ekranlardan çok daha kaliteli, keskin ve gerçekçi olacak. Yalnız Super AMOLED Plus HD panelin geliştirme çalışmaları henüz sona ermediğinden cihaza başka hangi avantajlar sağlayacağını bilmiyoruz.
Galaxy S III’e eşlik edeceği düşünülen 12 MP çözünürlüğündeki kameranın W750 BSI CMOS sensörü olabileceği söylentiyi sızdıran kaynak tarafından belirtilmiş. Cihazın NFC çipli ve 4G LTE iletişim teknolojisini destekleyen versiyonlarının da çıkacağını söyleyelim.
Tasarım olarak diğer iki Galaxy S cihazından daha farklı olan Galaxy S III, Galaxy Nexus gibi kavisli bir ekrana sahip olmayacak, Galaxy S II’den bile daha ince olacak ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich versiyonuyla geldiğinden donanımsal ya da dokunmatik dolaşım butonlarını ihtiva etmeyecek. Ayrıca görüntüdeki Galaxy S III resminin Samsung’un Wave serisi Bada işletim sistemli cihazlarını andırdığını söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S III 3D Teknolojisi İle Mi Geliyor?

Samsung, 2011 yılında LG Optimus 3D, HTC EVO 3D, Disney ve Sharp‘ın 3D’li akıllı telefonlarını piyasaya sürmesinin ardından kendi 3D cihazlarını ne zaman satışa sunacağı konusunda sorularla karşılaşmıştı. Bu konu hakkında açıklama yapan Samsung ürün müdürü Jim Powell, 3D’nin akıllı telefonlarda gereksiz bir teknoloji olduğunu öne sürmüştü. 
Sadece 3D ekranlar sunmayacak olan Samsung, 3D televizyonlar ile 3D oyunlar oynayabilmemizi, 3D filmler izleyebilmemizi sağlayacak. Üstelik bu teknolojinin 2012 yılında duyurulacak olan Samsung’un Android işletim sistemli Galaxy S serisi yeni cihazı Galaxy S III‘de yer alabileceği söyleniyor. Yani yeni yılda Samsung’un Galaxy serisinin amiral gemisi Galaxy S 3D olabilir. Fakat cihazın satışa sunulabilmesi için Samsung’un yaklaşık 6 ay üretim süresine ihtiyacı olacaktır. Bu da Galaxy S3′ün çıkış tarihini yaz aylarına kaydıracaktır.
Haberde, Samsung Galaxy S III’ün dört çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı da belirtilmiş. Samsung’un geliştirici kaynaklarında ortaya çıkan 1.5 GHz hızındaki Exynos 4412 çipsetinden bahsediliyor olabilir. Ya da çift ARM Cortex-A15 ve bir çift de A7 işlemciyle gelen bir başka çipsetin olma ihtimali var. Her iki ihtimalde de cihazın piyasanın en iyi akıllı telefonu olacağı kesin.

Lenovo K800 Cep Telefonu

CES 2012 teknoloji devam ediyor ve bizler de her geçen gün önümüzdeki dönemlerde bizlerle buluşacak olan yeni teknolojik oyuncakların tanıtımlarını sizlerle paylaşmaya özen gösteriyoruz.


İşlemci piyasasının lider konumudan bulunan Intel’in merakla beklenen Atom işlemcisini taşıyan cep telefonu modeli Lenovo K800 CES 2012 teknoloji fuarında tanıtıldı. Intel Atom Z2460 “Medfield” platformunu kullanan bu telefon 8 MP çözünürlükte bir de kameraya sahip. Uzun bir süredir akıllı cep telefonları için üreteceği yeni işlemcilerle birlikte gelmesi beklenen akıllı cepler Lenovo ve ardından Motorola ile hayat bulacak. Şu an için planlar ne şekilde yürüyor, Intel işlemcisini taşıyan telefonlar ne zaman seri üretime geçip son kullanıcısıyla buluşacak bilinmez ancak CES 2012 fuarında tanıtımı yapılan K800 modeli biraz olsun bu sorulara yanıt olacak gibi.
Lenovo bu adımlarını sağlam ve yere tam basar bir şekilde atarsa piyasaya dişli ortaklardan biri olarak girebilir ama burda önemli olan hızla değişen hayatlara iyi bir şekilde uyum sağlamak bunuda başarıyla gerçekleştiren iki firma var Samsung ve Apple.Bugün çoğu forum sitesine bakın tüketicinin üst segmentte telefon alırkan sorduğu soru Samsung Galaxy SII mi yoksa Apple Iphone 4S mi...

Mobile World Congress (Mobil Telefon Fuarı)

Merakla beklenen dünya mobil telefon fuarına(27 şubat-1 mart) bir ay gibi bir süre kaldı.Büyük oyuncularının en büyük kozlarını oynadığı ve tüm dünyada teknoloji meraklılarının gözleri İspanya/Barselonaya çevrilmiş durumda.Sony'nin ericsson'sun tanıtacağı yeni modelleri,Samsung'un merakla beklenen Galaxy SIII'ü,LG ve Lenovo gibi devlerinde bu yarışa dahil olmak için ellerindeki kozları ortaya koyacağı ve renkli bir fuarın olacağı İspanya'da geri sayım başladı.
Nokia'nın bundan sonraki stratejisinin windows işletim sistemli telefonlar üzerine olacağa benziyor,tasarım ve donanım olarak kullanıcı görüşlerini ve satış istatiklerini baz alırsa piyasadaki yerini tekrardan geri alabilir.
Bu fuarın dört gözle bekleneninin Samsung Galaxy S3 olduğu aşikar.Birkaç ay öncesinden söylentiler dolaşmaya başladı 3D ekran olacak mı,0,8cm'in altında olurmu,kamerası 12mp ve hd mi,ekranı nasıl olacak gibi photoshop resimler ortaya çıktı ama az kaldı ve samsung'un galaxy s2'yi bir adım daha ileri taşımasıyla oluşacak olan Galaxy S3 beklentileri karşılarsa bu sene 10 milyon satış rakamını rahat bir şekilde geçebilir.

5 Ocak 2012 Perşembe

-Cep Telefonu Nereden Alınır?-

Evet telefon arayışların önemli bir kısmının yürütüldüğü alanlardan biride internet ama hangi site,güvenilir mi,en düşük fiyat veren yer neresi işte bu soruların bir kısmına cevap verebilecek bir yazı...
Burada baz aldığım telefon bir önceki yazımdada geçen Galaxy S2 olacak ve fiyat karşılaştırmalarını bu telefon üzerinden yapacağım.(Bu arada Türkiyedeki euro-dolar kurları günlük değiştiği için bazı sitelerde fiyatlarda sapmalar olabiliyor bilginize)
Başlıca teknoloji mağazalarımız var bunlardan birkaç tanesinin oline satış yapan sitesi var bunları mutlaka alışverişe bailamadan önce gözden geçirmekte fayda var.Örneklemelerime başlıyorum
Vatan Bilgisayar buradaki indirimler genelde hafta sonu oluyor Cuma,Cumartesi,Pazar şeklinde %20-25 gibi indirimler yapıyorlar Örneğin normal haftaiçi satışta 1699 TL olan Galaxy S2 haftasonu indirimiyle 1504 TL ye kadar düşebiliyor iki tane banka kartınada(Axess-World)gibi bu fiyat üzerinden 10 taksit ve erteleme gibi ödemeler oluyor.
Darty'de mağazasında internet üzerinden satışlarda indirim oluyor Galaxy S2 fiyatı 1399 TL ye kadar düşmüştü.
İstanbul Bilişim firmasıda piyasa fiyatının altında satan yerlerden Galaxy S2 için peşinde 1530TL Taksitli 1590-1700 TL aralığında.
Mediamakta indirim gününü yakalarsanız piyasadan 150-200 TL aşağı alabiliriniz Galaxy S2'yi(Benim gördüğüm en düşük fiyat 1399 ki bu fiyatta paralel ithalat fiyatınla eşit neredeyse)
Teknolojix ve yine ona bağlı olan bir site var hiperucuz diye buradada 1578TL gibi bir fiyata 12 taksitle (Axess)alabilirsiniz.
Gold Bilgisayar ortalama piyasa fiyatlarında 1572 TL peşin fiyatı taksitlendirme yapıldığında vade farkı oluyor biraz.
HızlıAl com sitesi buradada fiyat 1570-1630 arasında değişiyor buradaki bir avantaj bazı dönemlerde bonus ve axess gibi kartlarda 12 taksit artı 3 ay erteleme oluyor.
Yukarıda saydığım firmaların çoğu distribitör garantili (Kvk,genpa vs.)ürünleri satıyorlar.Aşağıda bulunan firmalarda paralel ithalat ürünlerde bulunuyor ve bu yüzden fiyatta aşağıya doğru bir iniş oluyor(Paralel ithalat bunu ithal eden A şirketi sana bunun garantisini veriyor ürünleri faturalı sanayi bakanlığı onaylı oluyor tek fark ürününüzde bir arıza meydana geldi siz ürünü şirkete kagoluyorsunuz bakımını onlar yapıyor burada teknik servis olayı şehir şehir olmadığından olayı maliyetlerinde bir azalma oluyor ve buda telefon fiyatlarında yansıyor.)
Alalımbakalım.com Galaxy S2'i fiyatı 1429 TL kapıda nakit Havale Fiyatı ise 1370TL(Günlük kur değişimleriyle fiyatlarda 30-40 TL inme çıkma olabiliyor.)
Androidtelefonları.com Galaxy S2'i fiyatı1380 TL peşin fiyatı Havale ile 1360TL

İyi bir araştırma yapıldığında ve kampanyalar takip edildiğinde bir telefonu 1699TL'de alabilirsiniz 1530TL'de alabilirsiniz arada 160 TL gibi bir kazancınız olabilir dersenizki bana öyle çok büyük garanti lasım değil ithalat edilenede güvenirim ozaman 350 TL'ye kadar kazancınız olabilir.

Samsung Galaxy S2 9100 mü yoksa Samsung Galaxy Nexus I9250

Galaxy Nexus Türkiye piyasasına 10-15 gün önce ilk adımlarını paralel ithalat(İthalatcı bir firma  tarafından yurtdışından getirilen ve yine getiren firmanın garantisi altında bulunan cihalardır.)şeklinde atmış oluyor.Tabi ilk incelemelerde cihaz kendi yeni donanımlar ve yeni bir yazılım olan Android'in 4.0 yani Ice Cream Sandwich  ile kendini ön plana çıkarıyor.Kısaca donanımsal özellikleri ise söyle:

Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci ile birlikte gelecek olan Galaxy Nexus, 1GB belleğe sahip. Formatlandığında biraz daha az kapasite olsa da, teknik açıdan 32GB hafıza, LED flaşlı 5MP arka ve 1.3MP ön kamera da diğer özellikleri.
Super AMOLED kapasatif dokunmatik ekran, 16M renk ve 4.65 inches boyutunda bir ekrana sahip.

Bizlere 720 x 1280 gibi iyi bir çözünürlük sunuyor.


Galaxy Nexus, 1080p HD video kaydı yapabiliyor. Bluetooth 3.0 özelliğine sahip ve Hotspot olarak kullanıldığında tüm 4G ve 3G bağlantıları wireless üzerinden dağıtabiliyor.
Fiyatına Gelince ise Apple ürünleine göre bir adım daha uygun diyebiliriz Paralel ithalat fiyatı 1670 TL ile 1770 TL arasında bunlar cihazın peşin fiyat satışıdır.(05.01.2012'i Fiyatlarıdır)


Gel gelelim yılın telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S2'ye,Galaxy S2 piyasaya yeni çıkan Nexus'a nazaran 6-7 aylık bir piyasa geçmişi var.Galaxy S2 iyine kendisiyle beraber piyasaya çıkan Lg Optimus 2x gibi telefonları bariz farklarla geride bıraktı.
4.3″ ve Süper Amoled kapasitif ekranla Apple iPhone’daki dokunmantik tecrüberisini kesinlikle aramayacağınız bir ekrana sahip cihaz  Samsung’un kendi geliştirdiği Touch Wiz 4.0 ana ekran uygulamaları ile standart Android deneyimi oldukça iyileştirilmiş.4.3” Super AMOLED Plus dokunmatik ekran (renkler ultra canlı ve daha az güç tüketimine sahip)
1.2 Ghz güçlü çift çekirdek işlemci ( Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma)
Sadece 8,49mm inceliğinde.
Android Market (binlerce ücretsiz uygulamaya erişin) Birkaç önemli uygulama: WhatsApp, Foursquare, Facebook chat, Skype, Teamwiever vb.
Social Hub ile tüm sosyal paylaşım sitelerine tek ekrandan ulaşabilme (Facebook, Msn Messenger, Linkedin, Yahoo messenger ve Gtalk daima online kalın.)
8 MP Led flaşlı otofokuslu Kamera
Full HD video kayıt ve oynatma
Android 2.3 (Gingerbread) işletim sistemi (internet üzerindeki flash içerikli videoları seyredebilme)
Tabiki bir kaç ay içinde Galaxy S2'de Adroid 4.0 ile ilgili güncellemeleri alıp kurulum yapılabilecek.
Fiyatlara  gelince Galaxy S2 hem Nexus hemde İphone 4 ve 4s'ten bir kaç adım önde bulunuyor Paralel ithalat fiyatı 1350 TL ile 1460 TL arasında değişiyor.KVK ve Genpa gibi garantili modeller ise 1515 ile 1699 TL arasında değişiyor.Tabiki Nexus'un piyasaya girmesi ve Ocak'taki CES fuarında tanıtılması beklenen Galaxy S3 ile birlikte Galaxy S2'nin fiyatında biraz daha bir düşme olabilir.
Bütçem müsait ve uygulamaları yoğun olarak kullanıyorum ve illaki en son çıkan telefonu kullanıcam gibi bir düşünceniz varsa o zaman Galaxy Nexus tercihleriniz arasında ilk sırada bulundurabilisiniz.
Ama bütçem kısıtlı ve boşuna fazladan para vermek istemiyorum diyorsanız Galaxy S2sizin için en iyi seçimlerden biri olacaktır




Hangi Telefon

Bir telefon ihtiyacının doğması veya bu telefon benim olmalı gibi bir hisle başlayan bir maceradır telefon alışverişi herkesin ilk kendisine sorduğu ve sonrada mağaza mağaza yada internet üzerinden derin araştırmalar yapmaya başlamasıyla devam eder bu macera bütçeniz ilk başlangıcta bellidir ama iş araştırmaya başlayınca ve önünüze daha iyi dahada iyi seçenekler ve özellikler konulmaya başlanınca bazen  bir bakmışsınız ilk başladığında kafanızda olan fiyatın 1,5 hatta 2 katında kadar çıkmışsınız.

Benimde ilk arayışlarım araştırmalarım bu şekilde başlamıştı ve benimki bir hobiye,meraka dönüştü diyebilirim,bugune kadar öğrendiğim bilgi kırıntılarımı herkesle paylaşmak ve kafasında bu tarz soruları olanlara en azından bir kaç cevap verebilmek anlamında bu bloğu oluşturmaya başladım. Sizlerinde desteği ve fikirleriyle herkese bu seçimleri yapmada yardımcı olmaya ve sizlere çeşitli karşılaştırmalar sunmaya çalışacağım.